Svetosavci Srbima osvetlali obraz

0

Članovi kluba su dežurali po ceo dan
 

Tako se prošlog vikenda, ispred opštine Bondi, na prostranom platou "Klod Fuzijer", načičkalo više od 100 štandova.

 

Mali folkloraši Svetog Save

Podrška roditelja

Uspeo je Goran Vukić s pratiocima i uz podršku roditelja, među kojim se kao lideri ističu Jagoda i Zoran Spasić, a i mlađana Ana Gvozdić da uz Dopunsku nastavu na srpskom jeziku oformi folklornu sekciju i sekciju za mali fudbal.
– Počeli su upisi u naše sekcije, a najvažnija nam je srpska škola koja radi subotom od 14 do 17 sati, na adresi 106 rue Roger Salengro
– poručuje Vukić.

– Hajde da se družimo, veselimo, primimo goste i pokažemo šta znamo – "komandovao" je Goran Vukić, predsednik kluba "Sveti Sava" na poziv opštine Bondi.

 

Gradonačelnica Silvi Tomasan je posetila svaki štand, popričala sa članovima udruženja, pa se stekao utisak da sve ponaosob pozna.

 

U laganoj šetnji, gradonačelnica je u prijateljskom raspoloženju došla i do štanda kluba "Sveti Sava", a došli su i predsednik Narodne skupštine Klod Bartolone i drugi francuski uglednici.

 

Štand je okićen srpskim simbolima, trofejima, medaljama, albumima, pa jespontano došlo do realizacije zajedničke želje za fotografisanjem.

 

 

Biće provoda

– Sala opštine Bondi je zaista velika, a kad nam je dodele na korišćenje, mi obavezno u goste pozovemo sve srpske klubove i uvek uz pesmu, igru i zvuke matice bude za pamćenje. Zato poručujemo: Zemljaci, pripremite se, biće kod nas provoda! – najavljuje Vukić.

A kako su od ponosa sijala lica naših zemljaka, najviše predsedniku Vukiću, koji priznaje da ovu tradicionalnu opštinsku manifestaciju prihvata jednako kao i slavu udruženja koje vodi.

 

Kad je na redu veselo okupljanje, Srbi ga svojstveno odrade. Dežuralo se ne po smenama, već po principu – ostati ceo dan i ne zato što je tako naređeno ili dogovoreno, već zato što su svi hteli da budu zajedno i u potpunosti dožive ovaj dan.

 

– Za ovu manifestaciju svake godine organizuje se i karneval udruženja, na tom planu nismo uspeli da se organizujemo, ali smo pokazali naš folklori u konkurenciji svih učesnika ponudili najbolju trpezu. Trebalo je videti kako miris pljeskavica mami svakog prolaznika. Ponudili smo i druge naše specijalitete i pića. E, kako su nam prijali deljeni komplimenti! – u dahu kaže Goran Vukić.

Podučili su se Srbi i dopunskom školicom koju besprekorno vodi profesorka Svetlana Lakićević, a koja je, s uživanjem, na ovoj vašarskoj manifestaciji preuzela ulogu domaćice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here