Privatna arhiva
Deciji hor peva 'Ne damo svetinje'

Protekle subote u Parohijskom domu Crkve Svetog Nikole u Blektaunu, održana je sada već tradicionalna Svetosavska priredba.

Treću godinu zaredom srpske škole “Bogdan Bolta” iz Blektauna i “Rastko” iz Ruti Hila, predstavile su se publici zajedničkom akademijom, u kojoj su pokazali svoje znanje o prvom srpskom prosvetitelju.
Svečanost je počela posle večernje službe, kada su se đaci, roditelji, učitelji, sveštenstvo i gosti okupili u sali Parohijskog doma. Program je vodio veroučitelj iz blektaunske crkve ipođakon dr Mihailo Miletić, a veče su otvorile Milica i Hristina Miletić troparom Svetom Savi.

Ucesnici zajedno na bini na kraju akademije

Pozdravne recitacije izveli su Nikola Dobrić, Danilo i Anđela Matić, Ana i Marija Dobrić, Milica Božić i Milica Miletić.

Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici Crkve Svetog Nikole, tokom akademije su se recitacijama predstavili i Aleksandar i Milica Dobrić, Luka Rajić, Jakov i Miona Ivanović, Nikola Plećaš, Nataša Nikić, Tijana, Zoran i Mila Cvetković, Nikolina i Jovana Kačavenda, Tara Vranešević, Katarina Mrđenović, Daniel Pivaš, Milana i Lazar Vukelić, kao i Aleksandar i Milena Dautović.

Braća Rafailo i Dušan Mitrović izveli su na klaviru pesmu “Sveti Savo mudra glavo”, a učenici škole “Rastko” su uz pratnju braće Mitrović na divan način otpevali pesmu “Ne damo svetinje”.

Ucenici recituju stihove o Svetom Savi

Na kraju predstave, učenici obe škole su zajedno s publikom otpevali Himnu Svetom Savi.Starešina hrama u Blektaunu, otac Nemanja Mrđenović, pozdravio je okupljene prigodnom svetosavskom besedom, a zatim su učenici primili svedočanstva i nagrade za prethodnu školsku godinu.

Sve pohvale za uspešno osmišljenu i uvežbanu priredbu zaslužuju i učitelji Danica Dobrić, Bojana Đakić Dobrić, Mihailo Miletić i Ljubica Mansel.

Crkveni odbor i Kolo srpskih sestara “Jugovića majka” pripremili su hranu i obezbedili piće za sve učesnike i goste koji su nastavili druženje u prijatnoj, bratskoj i svečarskoj atmosferi.

Publika je uzivala u Svetosavskoj akademiji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here