Svetski kup startuje u subotu u Zeldenu

0

U subotu je na programu veleslalom za žene, a u nedelju će biti održani slalom i veleslalom za muškarce. Ovo takmičenje koje se održava na Retenbah glečeru, na nadmorskoj visini većoj od 3.000 metara, prvo je u nizu pripremnih nametanja za Zimske olimpijske igre u Vankuveru od 12. do 28. februara.

 

Branilac titule u generalnom plasmanu u konkurenciji skijaša je Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je veliki kristalni globus obezbedio u poslednjoj trci sezone ispred Austrijanca Benjamina Rajha, koji je u prvoj trci slaloma pao i izgubio šanse za pobedu. Svindal je branilac titule i u superveleslalomu.

 

Kod žena, trofej pobednice Svetskog kupa brani Amerikanka Lindzi Von, koja je prošle sezone trijumfovala sa 384 boda ispred Austrijanke Marije Riš. Von je u sezoni 2008/09 osvojila i male pehare u spustu i superveleslalomu.

 

Prošle godine u Zeldenu u veleslalomu je pobedio Švajcarac Danijel Albreht, ispred zemljaka Didijea Kušea i Amerikanca Teda Ligetija. U konkurenciji žena, prvo mesto na startu sezone prošle godine pripalo je Austrijanki Katrin Cetel, dok je druga bila Finkinja Tanja Putianinen, a treća Austrijanka Andrea Fišbaher.

 

Na startu ovogodišnje sezone izostaće zbog povrede Italijan Peter Fil i Švajcarkinja Lara Gut, dok višestruki pobednik Svetskog kupa Herman Majer završio karijeru. Amerikanac Bode Miler nije prijavljen za trku u Zeldenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here