Svetski rekorder pliva za Srbiju!

0

AP
Postaje "orao": Arkadij Vjačanin
 

Na zvaničnom sajtu Plivačkog saveza Srbije objavljeno je da je pokrenuta procedura kako bi 30-godišnji plivač dobio državljanstvo, a ministar omladine i sporta Vanja Udovičić procenio je da je to u interesu naše zemlje, te da bi predmet trebalo završiti po hitnom postupku, kako je i poslat.

"Uvereni smo da će Vjatčaninovi rezultati predstavljati značajno poboljšanje naših reprezentativnih performansi. Naročito će dragoceno biti njegovo učešće u mešovitoj štafeti uz Velimira Stjepanovića, Ivana Lenđera i Čabu Silađija koje bi nas približilo osvajanju medalje na Olimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu, a time bismo ostvarili značajan uspeh za srpski sport u celini. Plivački savez Srbije će pokrenuti propisane procedure kod FINA kako bi se i njegovo sportsko državljanstvo promenilo", stoji u saopštenju Saveza.

Budući član srpske reprezentacije već 15 godina branio je boje ruskog nacionalnog tima, a najveći uspesi su mu bronze na 100 i 200 metara leđnim stilom 2009. godine na Olimpijadi u Pekingu. Naredne godine postao je i svetski rekorder u malim bazenima na 200 metara, a 2006. godine osvojio je dva zlata (takođe 100 i 200 metara leđno) na EP u Budimpešti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here