RTS
Karavan

Ko se rado seća Juge, njene veličine i njenih lepota, taj sigurno voli ili će tek zavoleti da se o toj sada već istorijskoj zemlji podseti jednim od najlepših mogućih načina: gledanjem čuvenog serijala Karavan, autora Milana Kovačevića. Taj vanserijski novinar, a dodali bismo i jedan od najvećih televizijskih antropogeografa, snimio je blizu stotinu naslova Karavana. Od Vardara do Triglava, od Horgoša do Đevđelije i Dragaša, ljudi, predeli, priroda i kultura – sve je stalo pod jedno nebo i u jedan serijal.

RTS Planeta (www.rtsplaneta.rs), internet platforma Javnog servisa Srbije u okviru rubrike Programski arhiv baštini veliki broj epizoda Karavana. Široko orijentisane teme predstavljaju reprezentativne zone zabeležene kamerom: posebno je istaknut Dubrovački karavan u nekoliko epizoda. Pored njega, možete pogledati i uzbudljive krajeve jadranskog mora, Ravnih Kotara i bosanskih horizonata. Tu su i usamljeni svetionici, ritualno zaneseni derviši, kao i još zaneseniji oblaci sakriveni duboko u plavetnilu plitvičke čarolije.

Pođite putem starih tragova, pridružite se karavanima koji još prolaze neizbledivim sećanjima RTS-ove arhive, dokumentacije vaših uspomena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here