Youtube/Crno na bijelo
Dritan Abazović

“Pošto je Dritan Abazović, lider koalicije “Crno na bijelo” pripadnik albanske manjine, odlazeći režim računa da je najslabija karika u novoj većini, misle da će pritiskom na njega najviše postići, upregnuli su čitav aparat da ga diskredituju i da utiču na njega. Dritan nije sam, zajedno smo, držimo se kao jedno, napad na jednog je napad na sve”.

Ovako Marko Milačić, lider Prave Crne Gore komentariše brutalne pretnje Dritanu Abazoviću, koji je tas na vagi formiranja nove skupštinske većine, ali i spekulacije da DPS lideru koalicije „Crno na bijelo“ nudi da sam formira Vladu, a da je gubitnici na izborima tehnički podrže i tako zapravo zadrže poluge sistema.

Napad na Dritana doživeću lično

– Želim da poručim da ću bilo kakav dalji napad na Dritana Abazovića ili bilo koga drugog iz koalicije, doživeti lično, najličnije, kao napad na mene i moju porodicu. Isto se ponašamo svi, neopisivo sam ponosan na to, svi smo na visini istorijskog zadataka“, bivši režim nema nikakave šanse da nas ugrozi – ističe lider „Prave Crne Gore“.

Povodom izazivanja incidenata sa pripadnicima Islamske zajednice, kamenovanja njihovih prostorija i ispisivanja grafita mržnje u Pljevljima, Milačić konkretno predlaže:

– Moj je predlog, a siguran sam da ćemo svi razmišljati u tom pravcu u budućnosti, da se u okviru našeg krivičnog zakonika drastično pooštre kazne za napade na verske objekte svih verskih zajednica. Upravo zbog ovoga što radi odlazeća vlast – pored napada na pravoslavne, režira napade i na islamske verske objekte.

Oštrije kazne za napade na sve svetinje

Milačić dodaje da su napadi na manjinske zajednice i njihove verske objekte očajnički pokušaj destabilizacije odlazećeg kriminogenog režima, ali veruje da je ogromna većina javnosti, prozrela odavno zastarele udbaške metode.

– To ipak ne znači da treba da se opustimo, posebno pred skup koji u Podgorici organizuju gubitnici izbora. Kao predstavnik nove vlasti u Crnoj Gori, želim da poručim svima koji se i sutra na skupu u Podgorici budu bavili kriminalnim radnjama, da ćemo to tretirati onako kako se tretira u skladu sa zakonom i Ustavom Crne Gore. Nemoj niko da pomisli u ovoj zemlji da nećemo poštovati zakone, poštovaćemo ih, jednako za sve, za razliku od prošle vlasti. Ne želim nikoga da plašim, već da kažem da mi branimo Crnu Goru. Vlast smo preuzeli iz jednog razloga, to je zaštita svakog građanina u ovoj zemlji, zato ću i da predložim oštrije kazne za one koji nasrću na muslimanske i druge svetinje – poručuje Milačić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here