Kosovo online
Hašim Tači

Kosovski predsednik Hašim Taći najavio je da će sutra otputovati u Hag na poziv Specijalizovanog tužilaštva Kosova, koje je krajem aprila podiglo optužnicu protiv njega zbog niza ratnih zločina počinjenih na Kosovu i Metohiju.

U Specijalizovanom tužilaštvu sa sedištem u Hagu, ovu informaciju nisu želeli da potvrde.

Tanjugu je u tom tužilaštvu rečeno da nikada nisu govorili o tome, niti će davati izjave tim povodom.

Tači je u petak na svom Fejsbuk nalogu objavio da će u Hagu razgovarati sa tužiocima, nakon što je 24. juna Specijalizovano tužilaštvo saopštilo da je protiv njega podnelo sudu optužnicu za ratne zločine, kao i protiv Kadrija Veseljija i drugih osoba.

S obizrom na postupanje ovog tužilaštva, koje nikada nije htelo da potvrdi ili saopšti da li nekoga poziva i u kom svojstvu (osumnjičeni ili svedok), saopštenje tužilaštva da je podiglo optužnicu protiv Tačija, Veseljija i drugih bilo je iznenađenje za sveopštu javnost.

Tužilac je međutim ukazao da saopštenje o optužnici daje zbog kontinuiranih pokušaja Hašima Tačija i Kadrija Veseljija da ometaju i podrivaju rad Specijalizovanih veća, u želji da ona budu ukinuta kako bi oni izbegli lice pravde.

Optužnica se sada nalazi kod sudije, zaduženog za njeno preistipitivanje i donošenje odluke o potvrđivanju, saopštilo je krajem juna Specijalizovano tužilaštvo.

Prema saospstenju tužioca, Taci, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice terete se za skoro 100 ubistava. Žrtve krivičnih dela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politicki protivnici.

1 KOMENTAR

  1. odavno ovoga kriminalca i odavno bi trebalo u zatvor srtpati za zlodela nad srbima i romima on to sam zna i njegovi mentori znaju a trebalo bi tog MENTORA KING KONGA POHAPSITI I STRPATI U TAMNICU I OSTALE SUMSKE BANDITE I KRIMINALCE SADA NAKON 20 i VISE GODINA DOCEKACE GA NJEGOVI DIVLJACI KO POBRDNIKA A O PROTERIVANJU NESTALIMA LIKVIDIRANJU OTIMANJU SRBA ROMA PRE 20 GODINA I TO PRED OCIMA MIROVNJKA KOJI SE TAKO PREDSTAVISE I DAN DANAS MALO SRBA I ROMA IMA NA KOSOVO SRPSKOME NE STITE ZIVA ISTINA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime