Tadić savetuje države kako do EU

0

Ima iskustvo sa evrointegracijama i rad je da podeli svoja saznanja: Boris Tadić
 

Tadić je sa Timoftijem razgovarao o iskustvima Srbije na putu ka EU, i o sličnostima i razlikama između evrointegracijskog procesa Moldavije i Srbije.

 

Tadić je sa Timoftijem podelio iskustva iz vremena kada je, kao predsednik Srbije, uspostavljao i sprovodio proevropsku politiku, navodi se u saopštenju.

 

"Spreman sam da pomognem svojim iskustvima i savetima i Moldaviji i svakoj drugoj evropskoj zemlji koja je na putu ka članstvu u EU. Svaki slučaj je specifičan, ali i sve zemlje u tranziciji se suočavaju i sa velikim brojem istih izazova", rekao je Tadić i dodao da iskustvo Srbije može biti veoma korisno, baš kao što su i Srbiji potrebna iskustva onih zemalja koje su već prošle put koji je tek ispred Srbije.

 

Tadić boravi u trodnevnoj poseti Moldaviji, kao član delegacije Madridskog kluba, međunarodne organizacije koja okuplja bivše predsednike i premijere iz celog sveta. Tokom boravka u Moldaviji Tadić je, osim sa predsednikom Moldavije, imao sastanke sa premijerom Moldavije, gradonačelnikom Kišinjeva, predstavnicima parlamenta, liderima političkih stranaka vlasti i opozicije, ministrima i predstavnicima civilnog sektora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here