EPA/Armando Babani

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri rekao je da kosovska ekonomija ima najmanji rast u svojoj istoriji i da se može očekivati da će Kosovo i kosovska privreda propasti.

– Kosovska ekonomija ima najmanji rast u svojoj istoriji, 2021. imala je rast od samo tri odsto, dok su trendovi iz 2023. još gori. Sa dinamikom koju imamo ove godine, može se očekivati da će zemlja i privreda pasti u kolaps ili potpunu propast – kazao je Tahiri.

Kako navodi, upravljanje javnim sredstvima više od dve godine od strane vlasti je slabo, neprofesionalno, partijsko i političko i štetno za državu.

– Čak i minimalna zarada sa zakonom koji je predložila vlada je veoma nesrazmerna, ovaj zakon je izglasala komisija, vlada i ministarstvo nisu rekli ni reč – istakao je Tahiri.

17 COMMENTS

  1. Koja crna ekonomija.Ekonomija koja se bazira na uslugama i trgovini.Sve sto je bilo od industrije izgradjeno je za vreme SFRJ i Srbije,pa i to su iki pokrali ili neznanjem unistili.Zato bez te u EU od Nove Godine,tamo je za siptare sigurnost i buducnoat.

  2. “Kosovo radi, a Beogradu se gradi”. Eto vam separatsticke zablude u kojoj ste ziveli. Sada ne radite, vec sa tog Kosovo bezite jos vise, a Beogradu ne prestaje da se gradi.

  3. Kakva njihova istorija? Zamorče SAD-a. Kad budu oni digli ruke od vas ljubićete naše guzice ponovo.

  4. Nema marljivijih proizvođača ni majstora od Albanaca. Npr. u Crnoj Gori sajdzije, tv mehaničari, zlatari, filigrani, prehrambeni proizvođači su Albanci ili muslimani…
    Skoro sam nabavljao stiropor, fasadeks i ljepilo za demit fasade i sve se uvozi sa Kosova. Sve duplo jeftinije nego od drugih… I izvanrednog kvaliteta. Mislim da je na Kosovu problem prijave poslova i plaćanje poreza pa se dobiju podaci o maloj proizvodnji…

  5. bitno je da je Kurti dobro i da ratuje sa Srbijom…ej prvim komšijom!… umesto da radimo zajedno na unapređenju odnosa, da se podigne ekonomija… on bi da ratuje…
    e pe tako mu i treba….
    samo neka opstane na toj poziciji što duže i biće pravde, daće bog!

  6. Kakav vic, u ISTORIJI! Propašće kad tamo nekima bude odgovaralo da propadne, baš kao što im je odgovaralo da ga naprave. Ne pitaju se tu ništa ova dva prijatelja ništa, a ni mi.

  7. Ni malo me nebi zacudilo ni bukvalno da propadne duboko pod zemlju obzirom na to koliko su izbavitelji jadnih Siptara rude za 20 godina pokrali. Prvenstveno zeolita , sepiolita,cinka, srebra, olova…verovatno su im iz ljubavi sagradili autoput do Tirane

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here