Kosovo online
Besnik Tahiri

Šef poslaničke grupe Alijansa za budućnost Kosova Besnik Tahiri rekao je da su oni protiv upotrebe dinara na Kosovu, ali da je problem u upravljanju situacijom, što je dovelo do slabljenja Kosova u bilateralnim odnosima, prenosi RTK.

– Odnosi Kosova sa Evropskom unijom i SAD nikada nisu bili gori. Kosovo je pod sankcijama, a SAD ga tretiraju ne kao partnera, već kao stranu u sporazumu. Valuta na Kosovu je evro, dinaru nije mesto ni u jednom platnom i prometnom sistemu. Celokupno upravljanje ovim pitanjem dovelo je do problema koji slabi Kosovo u bilateralnim odnosima i koji će Kurti postavljati za svoje pozicije – rekao je Tahiri.

Prema njegovim rečima, EU treba da ima jasnu ponudu Kosovu, za bezbednost i članstvo u Natou i Savetu Evrope.

– Radimo na tome da narednog četvrtka, kao prvu tačku dnevnog reda, imamo vanrednu sednicu koju ćemo sazvati sa 40 potpisa, da se bavimo Zakonom o zdravstvenom osiguranju – dodao je on.

Poslanica Samoopredeljenja Mimozta Kusari Ljilja je rekla da nova uredba CBK-a nije imala nikakve razlike u principu, već je samo napravila razliku u vremenskom okviru za implementaciju.

Kusari-Ljilja je govorila i o procedurama nakon potpisivanja razrešenja gradonačelnika opština sa srpskom većinom. Ona je rekla da se procedure mogu završiti do kraja proleća.

1 COMMENT

  1. Nije njih briga što ljudi ne mogu da podignu plate i nemaju od čega da žive, nego što su im gazde neraspoložene !!! Užas !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here