“Tajkuni ne treba da vode javna preduzeća“

0

Tajkunima je sopstveni interes na prvom mestu: Saša Đogović
 

Na konferenciji za novinare Đogović je rekao da smatra da "tajkuni ne treba da budu čuvari javih reursa", imajući u vidu njihovu prošlost, kada su zajednio s "partokratskom državom" "radili na ispiumpavanju srdstava iz javnog sektora i prelivanju u privatnre džepove".

 

"Vrlo teško mozete očekivati da će koza da sačuva kupus, tako da i u ovom slučaju teško možete očekivati od tajkuna da sačuva železnicu ili neki drugi javni resurs koji još postoji kod nas", rekao je Đogović.

 

Pročitajte još:

* Biznismeni neće Železnice?

* Beko prihvatio Železnice, ali bez plate

* Beko prihvatio Železnice, hoće li sada platiti poreze?

* Kostić: Vučić je naslednik Tita

Kako razloge zašto te osobve ne bi trebalo da upravljaju javnim resursima, saradnik Izita je naveo i to što "mnogi od njih nisu izmirivali svoje poreske obaveze".

 

Navodeći da "tajkune" ne treba amnetirati tako što bi im se dalo da upravljaju javnim preduzećima, Đogović je ocenio da oni od njih koji deluju sportu, nisu mnogo uradili.

 

"Imate primer Teniskog saveza, gde je na rukovodećem mestu najmanje jedan tajkun i gde pored silnih uspeha naših sportista, nisu bili u stanju da naprave nacionalni teniski centar", rekao je Đogović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here