Tom Miletić
SA TROFEJIMA I PRIZNANJIMA: Kapiten Šahin Nudžaim i golgeter Kajl Markam

Događaji za pamćenje se u poslednjih mesec dana nižu u Vudvilu jedan za drugim. Beograd iz Adelajda je prvo obezbedio povratak u Premijer ligu Južne Australije, zatim osvojio titulu šampiona u Prvoj državnoj ligi, da bi sve bilo krunisano nezaboravnom svečanošću u Sali Crkvene opštine Sveti Sava u Vudvil Parku.

Na trofejskoj večeri dodeljena su priznanja najboljima u svim selekcijama, a u centru pažnje su očekivano bili fudbaleri prvog tima, koji su pobrali najveće ovacije prisutnih. Kapiten Šahin Nudžaim poneo je zvanje najboljeg igrača Beograda, dok je Kajl Markam dobio plaketu kao najbolji strelac.

Nagrađene su i dame srpskog kluba, koje su imale takođe odličnu sezonu, a priznanja su dodeljena i najboljima u juniorskim selekcijama. Posle protkolarnog dela svečanosti i večere, usledilo je veselje koje je potrajalo do kasno u noć, kao što i priliči po okončanju nezaboravne, šampionske sezone.

Ninko Berić se vratio u Beograd

A, uprava Beograda na čelu sa predsednikom Andrijom Popovićem za sve ovo vreme ne sedi skrštenih ruku. Uveliko je u toku formiranje tima koji će biti konkurentan u društvu najjačih ekipa Južne Australije. Nakon što je plejada standardnih prvotimaca potpisala nove ugovore, olovku u ruke uzeo je i kapiten Nudžaim, koji je takođe obnovio saradnju sa klubom.

Svečano u Vudvilu

Istovremeno, u klub su počela da pristižu pojačanja. I to kakva! Navijačima srpskog kluba najveću radost je pričinio povratak Ninka Berića, izdanka Beogradove fudbalske škole, koji je prošle sezone sa Adelajd Kometsima osvojio titulu pobednika ligaškog dela sezone u NPL. Berić je pritom postigao i sedam golova, potvrđujući da je jedan od najboljih fudbalera u Južnoj Australiji.

Pored njega, dres Beograda će u idućoj sezoni nositi i Džošua Mori, 23-godišnji odbrambeni igrač, stasao u školi Adelajd Junajteda. Inače, Džošua je sin Beogradovog trenera i nekada najboljeg igrača A-lige Demijena Morija.

Veselje je potrajalo do sitnih sati

Paraf na vernost srpskom klubu stavio je i 20-godišnji Gideon Arok, supertalentovani igrač iz Južnog Sudana, koji je prošle sezone igrao u akademiji Central Koust Marinersa, drugom timu člana A-lige. Stigla su i druga pojačanja s premijerligaškim iskustvom, kao što su Kristijan Sotira, Masimo Falko i Pol Radiče.

Predsednik Popović kaže da tu još nije kraj, mada je već sada jasno da će Beograd imati moćan tim, koji će moći da izađe na crtu najjačim ekipama Premijer lige Južne Australije.

Dame za ponos – ženska ekipa Beograda iz Adelajda

FRENK MIČEL KUP 4. DECEMBRA

U Vudvilu su aktivni i Beogradovi amateri. U njihovoj organizaciji, 4. decembra će se održati prvi “Frenk Mičel kup”, turnir u malom fudbalu pet na pet. Prijavljivanje učesnika je u toku, a kotizacija iznosi 250 dolara po ekipi. Pobedniku turnira pripašće nagrada od 400 dolara, pečeno jagnje i karton piva. Prijave se mogu redati putem Fejsbuk stranice Beograda ili kod Milenka Novakovića, na broj telefona 0404 393 558.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here