EPA/Petrit Prenaj

Isa Mustafa, koji je treći put izabran za predsednika najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova (DSK), izjavio je danas da neće biti kandidat za premijera, ali da uvećane takse na proizvode iz Srbije i BiH treba da ostanu i da dijalog sa Beogradom treba da vodi premijer.

Mustafa je u intervjuu za Radio Slobodn Evropa na albanskom jeziku, rekao da na predstojećim vanrednim izborima neće biti kandat DSK za premijera, već da će ta stranka predložiti osobu koja „najbolje ume to da radi, i koja će, naravno, imati punu podršku DSK i građana”.

Mustafa kaže da bi dijalog sa Beogradom trebalo da vodi kosovski premijer, što je u skladu sa odlukom ustavnom suda.

Govoreći o nametnutim taksama, lider DSK je rekao da ta mera treba da ostane sve dok, kako kaže, “Srbija ne promeni svoj stav i ponašanje u vezi s blokadama Kosova”

1 COMMENT

  1. Da sam ja na vlast,ako kosovo tako takse onda bi Srbija trebala za svakog kosovskog gradjana kad predješ u Srbiju ili prelazi preko Srbije da plati 100€ takse
    A auto 500€ i da ne uvezuje ništa iz kosova i ako prelazi roba preko Srbije šleper 2000€ da plati prelazak.autobus 1000€ i svaki putnik po 100€ pa ko će više biti u dobitku.
    Ali pošto vlada srbije samo priča a ništa ne preduzima to je jasno da je kosovo gotovo siptarsko .Oni su formirali policiju armiju i p ol celi da hapse sve na kosovo a Srbija samo na riječima je jaka i ništa vise
    Uzeše vam siptari kosovo budale Otvorite oči!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here