TALENTOVANI KOŠARKAŠ

0

 

NAJBOLjI ODBRAMBENI IGRAČ: Bane Mojićević (treći zdesna) kao dete

Branislav – Bane Mojićević (28) rođen je u Kraljevu, a odrastao je i školovao se u Čačku. Muzički talenat pokazivao je od detinjstva, a umalo nije postao uspešan košarkaš.
– Želeo sam da budem bubnjar, pa sam lupao o sve što mi je došlo pod ruke. Mislim da sam razbio sve šerpe i kutije po kući, i obio sve radijatore. Oduvek sam voleo da igram, pevam i sviram. Ali, onda sam u osnovnoj školi počeo da treniram košarku. Bio sam visok, dobro sam se snalazio ispod koševa, igrao sam na poziciji krila, a mnogi kažu da sam bio talentovan košarkaš – seća se Bane.
On je u aprilu 2001. godine sa svojim saigračima iz čačanskog Borca osvojio titulu prvaka Jugoslavije za pionire kad je njegov tim u finalu pobedio vršnjake iz Partizana.
– Proglašen sam tada za najboljeg odbrambenog igrača na turniru. Inače, pored mene, u pionirima čačanskog Borca bili su i Uroš Tripković, koji je kasnije nastavio sportsku karijeru u Partizanu, a igrao je i za reprezentaciju Srbije, kao i braća Strahinja i Tadija Dragićević, koji su branili boje Crvene zvezde.
Stručnjaci su za Baneta rekli da je bio jedan od perspektivnijih košarkaša svoje generacije. Ipak, sudbina je htela drugačije, pa se u trećem razredu gimnazije prijavio na audiciju za tada novo muzičko takmičenje, na kome je 2004. godine trijumfovao i ostao upamćen kao prvi pobednik Zvezda Granda. Da je talentovan ne samo za muziku, već i za glumu i imitaciju, pokazao je u drugoj sezoni šou-programa Tvoje lice zvuči poznato gde je pobedio.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here