Tanjug
Tanja Fajon

Šefica slovenačke diplomatije Tanja Fajon putuje danas u drugu posetu Podgorici u poslednjih meseca dana, kako bi se sastala sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem, predsednicom parlamenta Danijelom Đurović i premijerom Dritanom Abazovićem i razgovarala o napredovanju Crne Gore u procesu pristupanja EU.

Fajon je krajem decembra posetila Podgoricu zajedno sa svojim austrijskim kolegom Aleksandrom Šalenbergom koji je putovao u svojstvu zamenika visokog predstavnika za spoljne poslove EU Žosepa Borelja, i tada je istakla da bi proces pristupanja Crne Gore EU mogao biti zaustavljen ukoliko se nadležni ne postaraju da institucije u toj zemlji u potpunosti funkcionišu.

Ona je tada naglasila koliko je važno za Crnu Goru da imenuje sudije i obezbedi funkcionalnost Ustavnog suda, prenosi slovenačka agencija STA.

Od svih zemalja Zapadnog Balkana, Crna Gora je pokazala najveći napredak, ali je u poslednje dve godine napredak usporen zbog političke nestabilnosti koja je nastupila nakon što je pro-srpska opozicija preuzela vlast u toj zemlji, piše agencija.

Slovenačka ministarka spoljnih poslova Tanja Fajon u petak je posetila Bosnu i Hercegovinu, a u ponedeljak bi trebalo da poseti i Kosovo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here