Tekstopiscu metak u glavu

0

Sarađivao sa mnogim pevačima: Velibor Vučurović (levo) sa Darkom Filipovićem

– Ugledao sam mladića kako leži u lokvi krvi i odmah pritrčao da mu pomognem. Međutim, mladić nije davao nikakve znake života. Nisam mogao da uradim ništa drugo osim da pozovem Hitnu pomoć i policiju – ispričao je Miomir P. za "Vesti".

Na lice mesta odmah je, osim čuvara reda i doktora, izašao i istražni sudija Miroslav Alimpić koji je potvrdio da su pored tela ubijenog nađena dokumenta na ime Velibora Vučurovića. Telo je prebačeno na obdukciju gde je ubrzo utvrđeno da je zaista reč o poznatom tekstopiscu.

Za to vreme, policija je krenula u potragu za ubicom, ali pronalaženje zločinca biće izuzetno teško. Naime, svedoka ubistva nema, a Vučurović nema nikakav kriminalni dosije u policiji, tako da inspektori u ovom trenutku ne mogu čak ni da naslute zbog čega je uspešni tekstopisac ubijen. U Novom Sadu se juče spekulisalo da je Velibor možda žrtva u obračunu fudbalskih huligana, ali policija je odbacila takvu mogućnost budući da nije poznato da je Vučurović bio na bilo koji način povezan sa navijačkim grupama.

Velibor Vučurović rođen je 2. juna 1979. godine u Bačkoj Topoli, a Višu poslovnu školu završio je u Novom Sadu. Interesovanje za muziku pokazivao je od rane mladosti, a u početku su pesme, koje je pisao, imale formu poezije. Kasnije, kako je pratio muziku i estradu, one su bivale sve prilagođene komponovanju i pevanju.

Početak njegove uspešne karijere kao tekstopisca predstavlja susret sa Jovanom Perišićem 2001. godine. Velibor je ponudio Perišiću nekoliko tekstova, budući da je Jovan tada pripremao svoj novi CD sa Draganom Stojkovićem Bosancem i već tada se na Perišićevom CD-u našla pesma "Miris zavičaja", za koju je na Veliborov tekst Bosanac uradio muziku i aranžman.

 

Zatim je usledila saradnja sa Dejanom Matićem i uskoro je sve krenulo svojim tokom. Vučurović je brzo uspostavio saradnju sa aktuelnim kompozitorima i aranžerima i radio pesme za najpoznatije pevače naše estrade, među kojima su: Šaban Šaulić, Nino, Saša i Dejan Matić , Nedeljko Bajić Baja, Anica Milenković, Aca Ilić, Šerif Konjević, Jelena Broćić, grupa Bon Ami, Igor Lugonjić, Mira Škorić i mnogi drugi.

 

U međuvremenu Velibor je počeo i da radi muziku na svoje tekstove, što se pokazalo kao veoma uspešno, a dokaz za to su pesme Igora Lugonjića, Jovana Perišića, Neška Kejdža i drugih koje su veoma slušane i nose epitet hitova.

 

 

Estrada u šoku

Ubistvo Velibora Vučurovića šokiralo je estradu, a svi koji su poznavali ovog 31-godišnjeg momka tvrde da je bio dobar, miran i fin mladić i da nikome nije jasno zašto bi on bio nekome meta.

Saša Matić je za "Vesti" rekao da je strašno ovo što se dešava u poslednje vreme.
– Svakih 15 dana strepite da ćete čuti da je neko ubijen ili nastradao. Velibor je bio sjajan momak. Redovno smo se čuli telefonom i sarađivao sam sa njim. Napisao je moj hit "Sad je kasno". Bio je muzički urednik TV Jesenjin pa smo i tako sarađivali. Bio je srdačan i pristupačan čovek. Da li se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme ili je bio meta. Mada, nije mi jasno zašto bi on nekome bio meta. Strepimo svaki dan da nam se nešto ne desi – kazao je Matić.

Šokirana je bila i Jelena Broćić.
– Strašno. Ne mogu da verujem. Pa, pre tri dana smo se čuli. Poslao mi je neke pesme i ja sam se oduševila i rekla mu da još više radi, jer su tekstovi odlični. Toliko je bio miran i drag. Nekoliko puta smo se videli. Imala sam njegovu pesmu na poslednjem albumu. Ne verujem da je moglo nešto tako da se desi njemu. Bila sam kod njega kao gost na TV Jesenjin. Zaista sam u šoku, nemam reči – jedva je govorila Jelena Broćić.
Vera Matović je za "Vesti" rekla da je jednom prilikom sa Veliborom zajedno bila na dobrotvornom koncertu u Istočnom Sarajevu. Ona je dodala da je Velibor bio fin mladić sa kojim je bilo izuzetno prijatno sarađivati.

Svoju estradnu karijeru Velibor je počeo sa Jovanom Perišićem kojeg je vest o ubistvu Vučurovića zatekla u Cirihu.
– Ovo je strašno! Velibor je bio sjajan dečko i nemam pojma zašto bi njega neko ubio. Da li je u pitanju greška, ne znam, samo sam šokiran. Šta se to dešava u poslednje vreme – zapitao se Perišić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here