U Americi su ga odmah nazvali “blokbaster trejd”. Istina je, razmena koja je izvršena u noći između četvrtka i petka zaista se retko događa.

Kreirali su je Hjuston i Oklahoma, a glasi ovako:

Rasel Vestbruk napušta Tandere i seli se u susedni Teksas, gde će mu u Roketsima novi saigrač biti pakleni Džejms Harden. U drugom smeru krenuo je Kris Pol. Prema rečima Adrijan Vojnarovskog, novinara američke mreže ESPN-a, Hjuston je Oklahomi prepustio i dva zaštićena pika prve runde draftova 2024. i 2026, kao i dve zamene pikova na draftovima 2021. i 2025. godine.

 

Majami je takođe bio u borbi za Vestbruka, ali je na relaciji dva kluba došlo do zastoja, jer ekipa sa Floride nije bila raspoložena da u transfer uključi mlade igrače sa budućih draftova.

Vestbruk i Harden su na početku NBA karijere igrali zajedno u Oklahomi, ali je popularni “Brada” 2012. prešao u Hjuston. Zanimljivo da je Vestbruk uvek imao zategnute odnose sa Kevinom Durentom za vreme igranja u Tanderima, dok je sa Hardenom sjajno sarađivao.

Američki novinari prisetili su se izjave beka Hjustona od pre nekoliko godina

– Ako bismo imali priliku da igramo sa takvim tipom, bilo bi sjajno. On (Vestbruk) je tip igrača koji će proći kroz zid za tebe. Svako veče donosi energiju i želi da njegov tim pobedi. Bukvalno radi sve za taj cilj. Svi moramo da cenimo njegovu strast prema igri i ljubav koju ima. Kao što sam rekao, lepo ga je gledati kada igra, samo zbog strasti i agresije koju ima – naveo je Harden.

– Srećni smo što smo doveli Rasela Vestbruka.Gledao sam ga dok je igrao u Oklahomi, on je sjajan atleta. U isto vreme, ovaj klub je u poslednje dve sezone imao rekordan bilans pobeda, a to ne bismo uspeli bez Krisa Pola. On je fenomenalan igrač i mnogo će nam nedostajati – rekao je vlasnik Roketsa Tilman Fertita.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here