Tanjug

Telekom Srbija ocenjuje da je cilj negativne medijsko političke kampanje, koja se vodi protiv ove kompanije, da se spreči njen uspon koji, kako kažu, očigledno utiče na sve lošije poslovne rezultate i sve veću zaduženost Junajted grupe.

– Svedoci smo svakodnevne negativne medijsko političke kampanje protiv Telekoma Srbija i naših poslovnih partnera, koju sprovodi poslovno interesni lobi na čelu sa tajkunima Draganom Ðilasom i Draganom Šolakom – navodi se u saopštenju Telekoma Srbija.

Cilj takvih napada je, dodaje se, sprečavanje uspona Telekoma Srbija, koji očigledno utiče na sve lošije poslovne rezultate i sve veću zaduženost Junajted grupe.

Napadaju se iskljušivo poslovni potezi Telekoma Srbija koji jačaju kompaniju i njenu poziciju na tržištu, a to su kupovina kablovskih operatora, ulaganje u medijski sadržaj i izgradnja optiške infrastrukture, navodi se dalje.

– Podsećamo da su prvo u fokusu bile naše akvizicije kablovskih operatora, a kada je celokupna javnost shvatila da je kupovina kablovskih operatora ispravan i isključivo tržišni poslovni potez, bez izvinjenja su se preorijentisali na napade na naša ulaganja u medijske sadržaje namenjene našim korisnicima – piše u saopštenju.

Iz Telekoma Srbija kažu da strateški poslovni odnos sa jednim od vodećih digitalnih sistema, na čelu sa Wireless Media, koji ima vrhunsku ekspertizu i iskustvo u oblasti medija, telekomunikacija i internet poslovanja, predstavlja odličan poslovni potez.

Ističu da nakon skoro šesnaest godina saradnje mogu odgovorno da tvrde da je ovo partnerstvo u potpunosti opravdano i doprinosi kako njihovom nastupu na tržištu, tako i budućoj vrednosti Telekoma Srbija.

– Istine radi, napomenućemo da je Wireless Media takođe poslovni partner i Junajted grupe – dodaje se u saopštenju.

– Bilo koji dokument Telekoma Srbija dostupan je svakoj nadležnoj instituciji, a ugovori su tajna isključivo za konkurenciju i za sve one koji imaju interes da ruše našu kompaniju i pokušaju da zadrže monopolsku poziciju kroz neformalne represivne poluge i industrijsku špijunažu – poručili su iz Telekoma Srbija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here