Kondicioni trener Endija Marija Met Litl je pričao o opasnostima u kojima su trenutno teniseri na Australijen Openu koji ne mogu da napuštaju svoje sobe.

Radi se o teniserima koji su bili u avionima sa osobama koje su zaražene koronavirusom. Oni ne mogu da treniraju kao ostali, a neki se dovijaju pa vežbaju u svojim sobama. Ipak kondicioni trener Endija Marija Met Litl poručuje da je ovo velika opasnost.

– Elitni teniseri su suprotnost svima nama ostalima u smislu kada se mi ukočimo i kada nas boli zbog neke vežbe koju smo uradili. Oni na drugoj strani dobijaju bolove kada prestanu da rade vežbe – rekao je Met Litl.

– To je malo kao sportski automobil koji se ne kroisti. Kao da se ukoči. Jer njihova tela su tako lepo naštelovana i oni mnogo treniraju kako bi se spremili za ta takmičenja tako da ako prestanu da se kreću i da rade ono što rade onda će mnogi problemi nastati.

Litl poručuje da je ovo katastrofalni scenario za tenisere dodavši da će se sa taktičke i teniske perspektive igrači brzo vratiti“.

– Međutim telo će trpeti zbog eksplozivnog rada posle dvonedeljnog odmora koji je prinudan i to je zapravo veoma opasno za njih. Imaće velike probleme posebno zbog servisa jer će trpeti mali mišići leđa koji će se predugo odmarati – kazao je Litl.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here