Tanjug/AP
Karlos Alkaras

Najveće iznaneđenje u dosadašnjem delu teniskog US opena napravio je španski tinejdžer Karlos Alkaraz (55. na ATP listi), koji je rano jutros izbacio trećeg nosioca, Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:2 (6:3, 4:6, 7:6 (7), 0:6, 7:6 (7)), u okviru trećeg kola.

Meč je igran na “Artur Eš” stadionu u Njujorku, a španskom teniseru je plasman u četvrto kolo najveće dostignuće u karijeri.

Alkaras sjajno otvara meč, pošto je napravio dva brejka i šokirao Grka.

Španac je od starta napao rivala i odmah poveo sa 4:0, jedan brejk je uspeo da vrati Cicipas, ali je Alkaras dobio set sa 6:3.

Drugi isto otvara brejkom i dolazi do 3:0, ali tada kreće veliki pad, Cicipas  prav i preokret i serijom od pet gemova dolazi od 0:3 do 5:3. Spasao je tri brejk lopte na 5:4 (0:40), kada je servirao za izjednačenje i uspeo je da preokrene gem i izjednači u setovima.

Na sličan način, mladi Španac je odigrao treći set. Prvo je gubio 5:2, a onda napravio dva brejka i potpuno preokrenuo na 6:5. Na kraju je set otišao u taj-brejk. Dobija ga Alkaras ubedljivo 7:2 i dolazi do 2-1 u setovima.

Cicipas zatim odlazi na pet i po minuta u toalet, vraća se i osvaja šest gemova zaredom. Nijedan gem nije dopustio Alkarasu u četvrtom setu i počistio ga je za 2-2. Četvrti set završen je 6:0.

Alkaras se brzo konsolidovao i igrao odlično u petom setu i posle taj-brejka došao do pobede.

Naredni protivnik mu je Piter Gojovčik iz Nemačke.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here