Terens Keli optužen za otmicu devojčice

Ekipa Vesti
0
EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT
Klio Smit ponovo u majčinom naručju

Policija Zapadne Australije podigla je optužnicu protiv muškarca iz Karnarvona za otmicu četvorogodišnje devojčice Klio Smit, u kampu u Makleodu 16. oktobra ove godine.

Reč je o 36-godišnjem Terensu Derilu Keliju, koji je priveden u noći između utorka i srede, kada je policija u kući u kojoj on živi pronašla malenu Klio.

Keli je u četvrtak popodne izveden pred Magistratski sud u Karnarvonu i nije podneo zahtev za plaćanje kaucije. Bosonog i zapuštenog izgleda, sa dugom i neurednom crnom kovrdžavom kosom, osumnjičeni je stajao između dvojice policajaca ne pokazujući bilo kakve emocije.

Posle kraćeg oklevanja potvrdio je svoje ime pred sudijom, a zatim je izrazio ljutnju zbog prisustva medija u sudnici.

– Zašto su oni ovde – uz psovku i gledajući u novinare zapitao je Keli.

Kada mu je pročitano za šta se tereti, klimanjem glavom je potvrdio da razume optužnicu, koja uključuje prisilno uzimanje deteta mlađeg od 16 godina, koje se obično karakteriše kao – krađa deteta.

Terens Keli je uhapšen 18 dana nakon nestanka Klio Smit iz šatora u kojem je spavala s roditeljima i mlađom sestrom. U potrazi je učestvovalo više od 140 policajaca i detektiva, a prikupljeni tragovi odveli su interventnu jedinicu do socijalne kuće u mirnoj ulici u Karnarvonu, u kojoj je živeo osumnjičeni.

U trenutku kada je policija provalila u kuću, devojčica je bila sama unutra, mirno se igrajući sa igračkama. Keli je istovremeno pronađen u susednoj ulici i odmah je priveden.

Osumnjičenom Terensu Keliju je posle prvog izlaska pred Magistratski sud određen pritvor do 6. decembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here