TERI: Matić je novi Makelele

0
KOMPLIMENTI SA SVIH STRANA: Nemanja Matić

Ono što je legendarni francuski as Klod Makelele bio u Čelziju tokom prvog mandata Žozea Murinja na klupi londonskih "plavaca", to je sada Nemanja Matić! Zvanično najbolji srpski fudbaler ne prestaje da oduševljava igrama, posebno uvek probirljive medije na Ostrvu, koji iz dana u dan zadenu neki novi kompliment na račun 26-godišnjeg veziste.
Od povratka na Stamford Bridž prošle zime, Matić je postao gotovo najvažniji šraf u Murinjovoj mašineriji i prava potpora Kosti, Drogbi, Azaru, Oskaru… Baš kao što je Makelele pre desetak godina to bio Drogbi ili Lampardu.
Sa ovom konstatacijom saglasan je i kapiten Džon Teri, koji je imao tu privilegiju da sa obojicom deli svlačionicu.
– Kada se setim dana kada sam tek počinjao karijeru u Čelziju, na sredini terena smo imali Kloda Makelelea, koji je bio pravi majstor na toj poziciji. Nemanja Matić je igrač koji je po performansama najbliži Klodu i zaista odrađuje neverovatan posao za kompletan tim. Protiv Njukasla nam je mnogo nedostajao – rekao je kapiten "plavaca" i podsetio da je Čelzi jedini poraz ove sezone (1:2 u Njukaslu) doživeo kad Nemanja Matić nije bio u timu.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here