Generalni menadžer Vašington Vizardsa govorio je o finansijskom momentu u NBA ligi.

Tomi Šepard održao je popularni “Ask Me Anything” na društvenoj platformi “Redit”.

On je odgovarao na pitanja ljubitelja košarke, a jedno je bilo vezano za centarsku poziciju.

– Mnogi misle da rešenje za centarsku poziciju Vizardsa ne postoji u trenutnom sastavu. Kako planirate da nađete centra, nadam se nekog ko je dobar defanzivno i u skoku? Da li je to putem drafta, trejdom ili verujete da će neko ko je trenutno u sastavu biti budućnost ekipe na toj poziciji – glasilo je pitanje.

Vašington trenutno ima dva centra u koja ne može da se uzda za ozbiljnije pohode – Iana Mahinmija i Anžejsa Pasečniksa – ali i perspektivnog Tomasa Brajanta, kao i Morica Vagnera, koji može da pokrije “peticu”, ali je više “četvorka”.

– Ako pogledate način na koji se košarka trenutno igra, sve je teže i teže ‘odrešiti kesu’ zbog jednog igrača na poziciji centra. Mi smo igrom slučaja bili primorani pustimo nekoliko igrača da se sami bore za minute na toj poziciji. Zadovoljni smo napretkom Tomasa Brajanta, Moa Vagnera i Anžejsa Pasečniksa – naveo je Šepard.
Vašington ove sezone skoro sigurno neće u plej-of, ali je svakako nadmašio očekivanja, pre svega usled fenomenalnih partija Bredlija Bila.

Naredne sezone imaće priliku da ojačaju tim na “letnjoj pijaci”, ali će se na teren vratiti i Džon Vol.

– Naredne sezone ćemo povratkom Džona Vola imati veća očekivanja. Već smo rekli da je ova sezona posvećena razvoju igrača i taj cilj ispunjavamo. Želimo da pobeđujemo koliko možemo, ali više želimo da razvijamo igrače. Imamo sedam igrača sa 22 godine ili manje, deset novih na rosteru od ove sezone i ključno je da oni napreduju – istakao je Šepard.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here