Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kompanija „Tesla”, koja je ovih dana dostigla brojku od četiri miliona proizvedenih električnih automobila, predstavila je program šta sve treba da urade da bi se postigla godišnja proizvodnja od 20 miliona vozila od 2030. godine.

U budućnosti, kompanija želi da smanji troškove proizvodnje vozila za polovinu, žele da unaprede mnoge druge stvari, bilo da su u pitanju baterije, električni pogon ili stanice za punjenje. Kada je reč o baterijama, njihov prvi čovek Ilon Mask rekao je da će u budućnosti velika većina električnih vozila (sa izuzetkom onih sa veoma velikim dometom) imati baterije u kojima će se gvožđe, kojeg ima u zemlji, koristiti kao katoda.

Nisu dali nikakve nagoveštaje o obliku, slici narednih automobila, šef njihovog dizajna Franc fon Holchauzen je rekao da će detalji biti otkriveni nekom drugom prilikom. Što se tiče „Tesle”, odavno se očekivalo da će pripremiti automobil koji će biti jeftiniji od modela 3, za koji posle nedavnog sniženja cene mora da se plati od 42.000 evra pa naviše, prenosi Delo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here