Teslavizija kao nemoguća misija

0

 

 

 

– Tesla Vision ima pre svega ulogu da promoviše lik i delo našeg čoveka koji nosi sa sobom kulturna obeležja i DNK naših naroda. Programska šema bazirana je na promociji ljudi, dece, istorije, biznisa i svega onoga što bi trebalo da nas poveže širom sveta, a što do sada nije bilo slučaj – kaže on i naglašava da se program proizvodi u dijaspori i za dijasporu.

– Satelitski program RTS-a nije zadovoljavao potrebe svih nas u dijaspori, pa je portal njnjnj.teslavision.tv osnovan pre pet godina kao video podkast sa namerom i uredničkim sadržajem okupljanja našeg naroda u rasejanju. Pošto su tehničke mogućnosti napredovale, a spone sa medijima nazadovale, spoznao sam da jedino rešenje može doći iz rasejanja, a ne iz matice – kaže on i naglašava da je veza sa maticom formalna i nedovoljna.

– Tesla Vision ili Teslavizija je naslov u ime lika i dela Nikole Tesle, ali prvenstveno objedinjuje njegovu viziju i obeležava vremensku eru Nikole Tesle koju je on prorekao i u kojoj mi živimo. Mi smo deca njegove budućnosti i na nama je da se rukovodimo njegovim vizijama.
 

Prednost svom programu

Emisije koje se mogu pratiti na Tesla Vision su Snaga rasejanja, Američki san, LA kids, Love of Seed (kuvarska emisija), Asfalt kauboji, Na istoku ništa novo, na zapadu stara priča. Zoran Pilot naglašava da će svi kulturni događaji širom američkog kontinenta biti promovisani i zabeleženi, a da radio program Tesla Vision Radio počinje sa radom za mesec dana. Teslavizija sarađuje sa mnogo stanica u matici, ali prvenstveno se bazira na razvoju svog programa.

Zoran Pilot naglašava da je imao priliku da promoviše puno projekata u ime Nikole Tesla i kod nas i širom sveta.

– Moja primarna stvar je bavljenje našim ljudima širom sveta, jer njima je uskraćeno pravo da pokažu da su samo oni pravi ambasadori našeg naroda, i dokaz pravih vrednosti koji naš narod i nosi sa sobom! Ova nemoguća misija bila je za mene izazov da se uključim u projekat – kaže.

– U svojim direktnim i indirektnim kontaktima shvatio sam neophodnost za ovakim ujedinjenjem vesti i priča našeg naroda. Ako je mogla jevrejska, jermenska, turska dijaspora da zacveta onda je krajnje vreme došlo i za nas i zato mislim da je Teslavizija odgovor i početak naše društvene evolucije u svetu! – kaže on.

Zoran Pilot na kraju ističe da je ovo naša televizija i kada ona bude profunkcionisala u smislu samoizdržavanja postaće neprofitna organizacija i njegova zadužbina. – Ali najvažnije jeste da je ona namenjena našem rasejanju!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here