Testenina može biti vaš saveznik u mršavljenju

0

Ne možete da odolite testenini? I ne morate, samo je pravilno jedite i ona će postati vaš saveznik u mršavljenju
 

1. Jedite testeninu u malim količinama
Ako za vreme dijete izbacite hranu koju najviše volite, želećete je još više. I kada napokon ponovo počnete da je jedete preješćete se.

Zato ako obožavate testeninu počastite se povremeno malim količinama, a najbolje će biti da unapred odredite dane kad vam je dozvoljena. U danima kad ne jedete testeninu, probajte da napravite špagete od tikvica – ukus bi mogao da vas oduševi.

 

2. Fokusirajte se na ukus
Manje su šanse da ćete se prejesti ako uživate u svakom zalogaju. Isprobajte nove ukuse, na primer, na malo ulja ispržite male čeri paradajze u obliku grozda pa ih pomešajte s maslinovim uljem, belim lukom i svežim bosiljkom i time prelijte testeninu. Isprobajte novu varijantu pestoa ili dodajte sosu omiljenu belančevinu što će malu količinu testenine učiniti prilično zasitnom.

3. Jedite testeninu od celog zrna
Nutricionisti preporučuju da barem 40 posto kalorija dolazi od ugljenih hidrata, ali ne od prerađenih nego onih od celovitog zrna. Zato probajte što češće da jedete integralnu, odnosno smeđu testeninu.

 

4. Začinite testeninu raznim povrćem
Na malo ulja ispržite gljive, tikvice, paradajz i masline i dodajte testenini. Za tu svrhu možete ispržiti svakojako povrće, a za umak možete iskoristiti i povrće iz frižidera koje je već izgubilo na svežini.

 

5. Jedite testeninu kao prilog, a ne kao glavno jelo
Uz veću količinu nemasnih belančevina i svežeg povrća, odnosno salatu, kao prilog poslužite porciju testenine veličine šake začinjenu maslinovim uljem, naribanom limunovom koricom i parmezanom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here