U prvom derbiju prvog kola ABA lige, košarkaši čačanskog Borca savladali su Partizan u Hali sportova ”Ranko Žeravica” na Novom Beogradu rezultatom 87-78.

Prvo poluvreme proteklo je u potpunosti u znaku gostiju iz Čačka. Partizan je samo tokom prvih pet-šest minuta bio ravnopravan, a kako je meč odmicao gosti su sve više preuzimali kontrolu, odlično su šutirali, još bolje se branili, pa su crno-beli ostali bez rešenja i u napadu, i u odbrani.

Prednost Borca je rasla, a tokom drugog kvartala dostigla je i 15 poena razlike, da bi se na poluvreme otišlo vođstvom Čačana od 49:36.

Očekivala se reakcija Partizana u nastavku meča, ali dugo je Borac odolevao. Tokom čitave treće četvrtine Borac je bio na ”bezbednoj udaljenosti”, uz dvocifren višak, ali sredinom poslednjeg kvartala Partizan prilazi na 71:68 posle zakucavanja Vila Mozlija.

Međutim, Radovan Đoković pogađa novu trojku na drugoj strani, Partizan ne koristi naredni napad, pa Kočović sa linije penala pogađa za 75:68 u korist Borca.

Držao je Borac tu razliku još par minuta, onda Jaramaz pogađa trojku za 78:74, ali Miletić realizuje naredni napad Borcam bio je bolji u duelu sa Mozlijem.

A kada je Pejdž promašio šut za tri poena na minut i 20 sekundi do kraja, postalo je jasno da bodovi odlaze u Čačak, pogotovo posle još jedne Đokovićeve trojke – 83:74 za Borac.

Do kraja nije bilo više vremena da Partizan nadoknadi ovoliki minus, Borac je zasluženo trijumfovao večeras.

Radovan Đoković je sa 12 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a što je najvažnije, većinu tih poena (tri trojke) postigao je kada se utakmica lomila u poslednjoj četvrtini. Jedanaest poena upisao je Tornton, a Džons i sjajni Miletić su meč završili sa po deset poena, s tim što je Miletić upisao i sedam skokova i četiri blokade.

U Partizanu jedino Ognjen Jaramaz je opravdao očekivanja sa 21 poenom, Gordić je upisao 11, a Mika deset poena. Potpuno su podbacili Pejdž, Dangubić, Trifunović, Tomas…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here