EPA-EFE
Donald Tramp

Nakon što je americki predsednik Donald Tramp objavio da razmatra mogućnost zabrane aplikacije “Tik Tok”, iz te kompanije su saopštili da nemaju nameru da promene kurs i da ostaju u SAD.

U izjavi portparola kineske kompanije se navodi da ta platforma pruža milionima Amerikanaca zabavu i komunikaciju tokom pandemije koronavirusa. Odbacuju se kritike da se dele informacije o korisnicima.

– Podaci od korisnicima Tik Toka u SAD se čuvaju u SAD, uz striktnu kontrolu pristupa zaposlenih. Najveći investitor u Tik Tok je iz SAD. Posvećeni smo zaštiti korisnicke privatnosti i bezbednosti i nastavljamo da donosimo radost porodicama i značajne karijere onima koji stvaraju platformu – rekao je portparol, objavio je “The Hill”.

“Tik Tok” je objavio snimak u kojem generalna menadžerka za SAD Vanesa Papas brani aplikaciju i ističe mere koje je kompanija preduzela u zaštiti radnih mesta.

– Ne planiramo nigde da idemo – rekla je Vanesa Papas i dodala da su tu da ostanu dugo.

Ranije je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju “Tik Tok” kineske firme “Bajt dens”, uključujući i mogućnost zabrane.

Sa druge strane tehnološki gigant “Majkrosoft” je saopštio da je u pregovorima oko kupovine kompanije u čijem je vlasništvu aplikacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here