EPA-EFE
Predsednik SAD Donald Tramp

Nakon što je americki predsednik Donald Tramp objavio da razmatra mogućnost zabrane aplikacije “Tik Tok”, iz te kompanije su saopštili da nemaju nameru da promene kurs i da ostaju u SAD.

U izjavi portparola kineske kompanije se navodi da ta platforma pruža milionima Amerikanaca zabavu i komunikaciju tokom pandemije koronavirusa. Odbacuju se kritike da se dele informacije o korisnicima.

– Podaci od korisnicima Tik Toka u SAD se čuvaju u SAD, uz striktnu kontrolu pristupa zaposlenih. Najveći investitor u Tik Tok je iz SAD. Posvećeni smo zaštiti korisnicke privatnosti i bezbednosti i nastavljamo da donosimo radost porodicama i značajne karijere onima koji stvaraju platformu – rekao je portparol, objavio je “The Hill”.

“Tik Tok” je objavio snimak u kojem generalna menadžerka za SAD Vanesa Papas brani aplikaciju i ističe mere koje je kompanija preduzela u zaštiti radnih mesta.

– Ne planiramo nigde da idemo – rekla je Vanesa Papas i dodala da su tu da ostanu dugo.

Ranije je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju “Tik Tok” kineske firme “Bajt dens”, uključujući i mogućnost zabrane.

Sa druge strane tehnološki gigant “Majkrosoft” je saopštio da je u pregovorima oko kupovine kompanije u čijem je vlasništvu aplikacija.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime