Dominik Tim, austrijski teniser, je u najnovijem intervjuu stao u odbranu Novaka Đokovića.

Tim je bio akter Adrija tura, kontroverznog egzibicionog turnira u režiji Novaka Đokovića.

Austrijanac je osvojio prvi deo Adrija tura koji je odigran u Beogradu, a potom napustio Balkan neposredno pre nego što je usledio “haos”.

Grigor Dimitrov je prvi bio pozitivan na kovid-19, potom su usledili rezultati Borne Ćorića, Marka Panikija, a nedugo zatim i Novaka i Jelene Đoković.

Zbog svega što se desilo najbolji srpski sportista je bio na meti kritika – ponekad opravdano, ponekad ne.

– To nije bilo fer prema njemu jer on nije prekršio nikakav zakon, niti nas je terao da bilo šta radimo. Nikoga nije naterao da dođe tamo. Nije naterao nijednog igrača da se druži sa navijačima. To je sve bila naša odluka. Ceo turnir je, takođe, imao dobar karakter – rekao je Tim za “CNN”.

Đokovića je, pored ostalih, napao i “loš dečko tenisa” Nik Kirjos, koji je takođe kritikovao i Sašu Zvereva.

Nemac je, naime, neposredno nakon otkazivanja turnira u Zadru izjavio da je negativan na kovid-19, ali da će ići u dvonedeljnu izolaciju. Nekoliko dana kasnije pojavio se video-snimak na kojem se provodi na jednoj žurci.

Treći teniser planete ističe da su svi naučili iz svojih grešaka.

– Očigledno je da su svi pogrešili, ali to se sada već desilo odavno i svi koji su bili pozitivni su ponovo zdravi, što je takođe dobar znak. Ono što se u stvari desilo je sledeće: Videli smo srećne navijače i srećnu decu i onda kao da smo zaboravili da budemo na distanci, da se ne slikamo, da ne grlimo decu – i to je bila greška – objasnio je 26-ogodišnjak i podvukao:

– Svi žalimo zbog toga što se desilo, naravno, ali ja mislim da je istovremeno sada sve u redu.

Tim je govorio i o mogućnosti da se US open održi 31. avgusta.

– Ako se turnir održi siguran sam da će sve biti bezbedno i da ću ja igrati jer, rekao bih, to je vreme da se normalan tur vrati – istakao je Tim koji je svestan da neće biti lako igrati bez publike.

– To je teško samo zamisliti, ali, istovremeno, tako je kako je i sa time moramo da se suočimo. Mislim da je glavna stvar da se Tur i tenis polako vrate – dodao je teniser koji je prošle godine ispao u prvom kolu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here