Tole “tera” Terzića

0

Naredio Terzićevu smenu: Tomislav Karadžić 

 

U prostorijama Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi danas je održana sednica Odbora za hitna pitanja, kojom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FSS.

 

Kako je objavljeno na sajtu FSS, na sednici je odlučeno da se Zajednici fudbalskih klubova Super lige Srbije uputi zahtev da "njeni nadležni organi u roku od 10 dana zakažu sednicu Skupštine i da u skladu sa odredbama Statuta, kao i drugih relevantnih propisa, izaberu novog predsednika".

 

Predsednik Zajednice klubova Super lige Srbije Zvezdan Terzić koji je i vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde, suspendovan je iz fudbala na šest meseci, zbog incidenata posle prvenstvene utakmice Zvezde i Napretka, 13. septembra.

 

"Kao što je poznato, sadašnji predsednik Zajednice se već druže vreme nalazi na toj funkciji, iako to nije u skladu sa Statutom i njegov status, sa aspekta važećih pravnih propisa, je neodrživ", piše se u saopštenju, u kome nijednom nije navedeno ime predsednika Zajednice klubova Super lige.

 

FSS je podsetio da je Terzić suspendovan i naveo da će izbor novog predsednika Zajednice "uvesti rad te organizacije u pravne okvire i nastaviće normalno funkcionisanje".

 

Kako se navodi u saopštenju, FŠ je od Komisije Uefa dobio 1,4 miliona evra za izgradnju terena sa veštačkom travom, a odlučeno je da svi regioni dostave predloge lokacija na kojima bi tereni bili napravljeni. Očekuje se da će taj iznos biti dovoljan za podizanje 12 terena.

 

Karadžić je na sednici obavestio članove Odbira za hitna pitanja da će podneti tužbu protiv dnevnog lista Informer, zbog, kako se navodi, lažnih i tendencioznih tekstova u kojima je optužen da se pre početka utakmice Srbije i Albanije sreo sa osobom koja je u televizijskom prenosu vređala premijera Srbije Aleksandra Vučića.

 

"Članovi Odbora su podržali tu odluku, uz konstataciju da ovaj postupak ima interes da štiti integritet fudbalske organizacije naše zemlje. Zaključeno je da se radi o klasičnom spinovanju informacija, koje su za cilj imale urušavanje ugleda predsednika FŠ i same organizacije", navodi se u saopštenju.

 

FSS je demantovao sve navode iz tekstova objavljenih 22. i 23. oktobra u Informeru i "očekuje da će druga strana izneti dokaze optužbi upućene Karadžiću ili da odgovara za širenje laži i dezinformacija".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here