Dejanova bitka se nastavlja

0

Nestao svaki optimizam: Dejan Milošević
 

Bio je sa majkom Vesnom na zakazanom pregledu na Institutu "Banjica" u Beogradu, ali rezultati nisu ohrabrujući. Pošto ne može da hoda više od stotinak metara bez odmora u susret im je izašlo rukovodstvo majčine firme Jumko i omogućilo da se njihovim vozilom prebace do Beograda. Primio ih je dr Aleksandar Kojić koji je sa njima vodio otvoren razgovor i bez okolišavanja im saopštio kakva je situacija sa Dejanovim zdravljem.
 

Ukopani u snegu

Podsećanja radi, Dejan je sa 19 godina prošao strahote rata od Višegrada do Sarajeva, jednom prilikom je sa drugovima bio u okruženju neprijateljskih vojnika na Romaniji, danima na minus 20 stepeni ispod nule. Bili su ukopani u snegu i ostali živi zahvaljujući pomoći koja je stigla. Tada su Dejanu pocrnele noge do kolena, a zalečila ga jedna starica travarka.

– Desna noga do kolena je zbog akutne virusne infekcije kostuju totalno ugrožena. Nastavljamo terapiju koju smo i do sad primenjivali, jer druga u stvari i ne postoji. Preti mogućnost da i levu nogu zahvati ista infekcija. Problem je što je Dejan, u međuvremenu, postao i hronični šećeraš. Kad dodamo i to što pati od vijetnamskog sindroma, onda je mnogo pošasti napalo mog Dejana. Samo se u Boga uzdamo, jer je dr Kojić rekao da koristimo terapiju sve dok deluje, a onda najverovatnije sledi amputiranje desne noge do kolena ili čak obe s tim što zbog opšteg stanja organizma ne garantuje povoljan ishod – kaže napaćena majka Vesna.

– Samo da imamo lekove, pa ako jedemo i jednom dnevno dosta je, jer samo za terapiju treba izdvojiti svaki mesec 80 evra – uzdiše Vesna zaboravljajući čak i činjenicu da oni žive već desetak godina na divlje useljeni u zgradu Jumka na obodu grada, u naselju Čerenac, bez vode i struje.

– Pozdravite sve naše dobrotvore i spasioce koji nas održavaju svojim prilozima ravno deceniju u životu, naše drage čitaoce "Vesti". Recite im: "Još su živi!" – ispraća nas Vesna Milošević.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here