Tompson: U Splitu ću pevati “Čavoglave”

b92.net, Vestionline
0
pixabay.com

Uoči koncerta koji će se 4. avgusta održati na splitskoj Rivi, Tompson naglašava da nije politički aktivan, kao i da će sigurno pevati “Čavoglave”.

Marko Perković Tompson je na održanoj konferenciji za novinare prokomentarisao hrvatsku političku scenu istakavši da ne zna koliko neko ima pravo da politizuje i stavlja u kontekst politike njegove nastupe, kao i njegove pesme.

Što se tiče znaka fašističkog režima na njegovim koncertima, Tompson odgovara da on uvek poziva svoje obožavatelje da, ako već imaju potrebu da nose neke simbole, da treba da nose “znakovlje hrvatske pobedničke vojske” i dodaje da “ako ste primetili, zadnjih godina nedopuštenog znakovlja nije bilo.”

Na konferenciji za medije, Marko Perković Tompson je prokomentarisao i kampanju za predstojeće predsedničke izbore u Hrvatskoj.

“Nisam aktivan, niti je ko tražio od mene da mu dam podršku, niti ja učestvujem pa ne znam koliko sam uopšte kompetentan da govorim o predsedničkim kandidatima, gde će dolaziti, hoće li doći na moj koncert ili nečiji drugi”, naglasio je.

Tompson je rekao i da ne zna da li će hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović doći na taj koncert.

“Nikakve povezanosti nema kad se radi o predizbornoj kampanji između mene i bilo kog kandidata, zasad”, izjavio je, kako prenose Vijesti.hr RTL-a.

“Ne bavim se politikom, niti političkom scenom, ni strančarenjem. Kroz pesme govorim o temama kojima sam ja okupiran, a to su porodica, ljubav prema domovini, bližnjima i prijateljima”, kaže ikona desničara, a prenosi Indeks.

Tompson naglašava i da nije upitno da li će pesma “Čavoglave” koja započinje ustaškim pozdravom ”Za dom spremni” biti izvedena na splitskoj rivi.

”Naravno da ću na koncertu pevati ‘Čavoglave’. To je pesma koja je i iz Domovinskog rata, pesma o mojim prijateljima, saborcima i ona ni u čemu nije sporna. Ona je svedok vremena, svedok kad se stvarala hrvatska država. I svi oni koji su tada pratili Čavoglave i druge naše pjesme iz Domovinskog rata su svedoci istine. Dakle, pesma Čavoglave dan danas budi sećanja na Domovinski rat, dane kada smo stvarali hrvatsku državu. Ona ne krši nikakav zakon, to ste videli i kroz ove godine kad je ona bila proganjana, a ni policija više ne piše nikakve prijave”, naglašava pevač.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here