EPA/David Maxwell
Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjasnio se da nije kriv po novim optužbama koje se odnose na ranije podignutu optužnicu koja se odnosi na rukovanje poverljivim dokumentima.

On je dodao da neće biti prisutan u sudu 10. avgusta kada će tri nove tačke optužnice zvanično biti otpečaćene, prenosi Rojters.

Prošle nedelje, federalni tužioci su dodali nove optužbe protiv Trampa i dvojice njegovih saradnika u krivičnom predmetu zbog zadržavanja poverljivih dokumenata na imanju Mar-a-Lago na Floridi, čak i nakon napuštanja Bele kuće.

U ovom slučaju, Tramp se sada suočava sa 40 optužbi, uključujući pokušaj brisanja bezbednosnih video-snimaka koje je tražila velika porota, davanje lažnih izjava FBI-u i nezakonito zadržavanje dokumenta koji je sadržao informacije o nacionalnoj odbrani SAD.

Njemu preti do 20 godina zatvora ukoliko bude proglašen krivim.

Tramp se u četvrtak izjasnio da nije kriv po optužnici koja ga tereti za pokušaje poništavanja rezultata predsedničkih izbora u SAD 2020. godine.

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je u utorak optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru SAD, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here