EPA
Vladimir Putin i Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi Sjedinjene Američke Države trebalo da regulišu odnose sa Rusijom, umesto da je podstiču na sve bližu saradnju sa Kinom.

– Trebalo bi da poslujemo sa Rusijom, trebalo bi da se slažemo sa njom, umesto da je guramo u zagrljaje Kine. Nema ništa gore od zbližavanja Rusije i Kine. A njih primoravaju da budu zajedno – rekao je Tramp za „Foks njuz“.

Prema rečima bivšeg američkog lidera, on se „dobro slagao“ sa predsednikom Rusije Vladimirom putinom, uprkos tome što je „istraga o Rusiji“ nanela štetu odnosima sa Moskvom.

– Odlično sam se slagao sa predsednikom Putinom, on se dopadao meni, kao i ja njemu. To je dobro, a ne loše – konstatovao je Tramp.

Tramp je dodao da se slagao i sa predsednikom Kine Si Đinpingom – bar do izbijanja pandemije virusa korona.

Podsetimo, administracija američkog predsednika Džoa Bajdena uvela je sankcije protiv šest ruskih tehnoloških kompanija, a takođe je proterala deset ruskih diplomata. U saopštenju se precizira da je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije protiv 32 pravna i fizička lica koja su „pokušala da utiču na američke predsedničke izbore 2020. godine i vršila druge akte dezinformacije i mešanja“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime