Travolta: Za rat u BiH nisu krivi “lokalci” već stranci

0

U filmu “Killing Season”, Travolta igra ratnog veterana, Srbina, koji je učestvovao u ratu u Bosni i Hercegovini
 

– Morao sam da uradim istraživanje, veće nego za bilo koji drugi koji film u kome sam glumio, jer mi je bilo potrebno pojašnjenje o ratu. Odlučio sam da na svoj račun otputujem u Bosnu i Hrvatsku i da intervjuišem Srbe, Hrvate i Bosance, kako bih saznao kako je izgledao ratni sukob iz njihove perspektive. Shvatio sam da svi oni krive jedni druge za rat koji su izazvali neke druge osobe sa strane. Kada sam sve to rastičitio i kada sam se vratio iz Bosne, bio sam prosvetljen i osetio sam potrebu da ostanem objektivan i da ne stajem ni na čiju stranu. Hteo sam da budem apolitičan i rekao sam sebi: “Vidi, to su činjenice koje sam sakupio” – rekao je Travolta.

 

Travolta vs De Niro – Srbin vs Amerikanac

Na pitanje da li mu je put u Bosnu i Hercegovinu pomogao da “oformi” svoj lik, popularni glumac je istakao sledeće:

 

– Imam drage prijatelje iz Srbije i Bosne, i oni su mi mnogo pomogli u pokušaju da shvatim religiozne, političke i etničke koncepte iza tih likova. Sa njima sam imao dubokoumne diskusije i čitao sam im scenrio više puta…. Stvarno sam osetio da mogu da shvatim svoj lik. Smatram da su Robertov (Robert de Niro, prim. aut) i moj karatker žrtve određenih okolnosti koje su nas dovele do takvog ponašanja – naveo je Travolta i dodao da De Nirov i njegov lik predstavljaju najgore iz rata.

 

 

Da podsetimo, film “Killing Season” imao je svoju premijeru u maju prošle godine. Priča se bazira na odnosu dvojice ratnih veterana, Srbina (glumi ga Džon Travolta) i Amerikanca (tumači da Robert de Niro), koji su učestvovali u ratu u Bosni i Hercegovini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here