Traže pomoć za finale

0

Predsednik Petar Gavrić i šahista Radoje Regojević

 

Ovaj podvig ostvarili su Goran Milošević i Slavoljub Vasić pobedama i remijem Mihajlo Gordić, dok je Saša Ristovski bio blizu remija, ali nije imao u poslednjim sekundama.

 

Prve čestitke polufinalistima stigle su od drugoligaša Soraba iz Bazela na čelu sa Miroslavom Desančićem Mirom, koji su pre 11 godina bili i prvi pobednici Kupa Švajcarske i to je u vreme bio jedini klub stranaca u istoriji dijaspore da je postao osvajač Kupa neke zemlje domaćina.

 

Čestitke SKS

 

Među prvim čestitkama koje je primio, ŠK "Svetozar Gligorić" ističe onu od Srpskog kulturnog saveza, čiji predsednik Milan Andrić kaže kako uspeh naše ekipe predstavlja radost za svakog Srbina u Švajcarskoj.
On je uveren da će naši momci slaviti i u finalu Kupa i tako biti drugi srpski klub koji je napisao šahovsku istoriju u zemlji domaćina.

Predsednik i kapiten ekipe koja nosi slavno ime našeg šaha Petar Gavrić je optimistički raspoložen i očekuje da će zajedno sa kolegama 10. januara 2010. izboriti učešće u finalu i tako doprineti opštem dobru sporta, ali i saradnji među narodima.

Gavrić ističe da "Gligorić" jedini ima juniorski sastav od svih klubova stranaca u zemlji "sireva i čokolada", što je samo znak da će srpski šahisti još dugo godina pronositi slavu o Srbiji.

Naravno, kao i sve amaterske klubove, i naše polufinaliste muči problem sa nedostatkom finansija. Jer, sponzore je sve teže pronaći, a dugogodišnji šahisti su se, prosto iscrpeli finasirajući iz sopstvenih džepova mnoge akcije i mečeve.

Gavrić putem "Vesti" poziva sve naše klubove i društva, ali i pojedince, ako mogu da ih sada finansijski podrže, jer igranje u polufinalu, a ako bude malo i sportske sreće, a u finalu zahteva i dodatne finasijske izdatke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here