Traže saslušanje Krge i Vukčevića

0

U potrazi za istinom: Roditelji nastradalih gardista
 

Advokati porodica Predrag Savić, Olgica Batić i Čedomir Stojković su ministra obavestili da su od Višeg javnog tužilaštva Beogradu zatražili da ispita tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića i bivšeg načelnika Generalštaba Branka Krgu koga je u Hagu pomenuo Ratko Mladić.

 

Kad-tad do istine

Porodice ubijenih gardista ne odustaju od potrage za istinom i najavljuju da će pravdu tražiti do suda u Strazburu. Vojna komisija zaključila je da su se vojnici međusobno poubijali, a nalaze kasnije formirane nezavisne državne komisije da ih je ubila treća osoba potvrdili su forenzičari američkog FBI.

– Od Vukčevića treba pribaviti dokumente o Mladićevom kretanju i spisak njegovog obezbeđenja. On treba da bude ispitan i povodom ranije izjave da su neka lica u kasarni bila povezana sa Mladićem – navedeno je u zahtevu advokata.

Traže i da se ispita i ministar tadašnje savezne vlade koji je, prema rečima Florens Artman, bivše portparolke Karle del Ponte, razgovarao sa predstavnicima Tribunala.

– Taj ministar je tvrdio da je motiv za ubistvo vojnika bio što su videli da se vojni objekat koristi za šverc robe u cilju da se obezbedi novac za zaštitu Mladića – navode advokati porodica ubijenih vojnika koji su zatražili i uviđaj i saslušanje zaposlenih u Karašu, ali i izveštaj parking-servisa zbog čega su dan pre smrti vojnika uklonjena vozila u okolini tog vojnog objekta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here