Tanjug
Aleksandar Vučić

Razgovarajući sa predstavnicima Srba sa Kosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na uzdržanost i mir, ističući pritom da su pred Srbijom teški izazovi kada je u pitanju, ne samo Kosovo i Metohija, već i Republika Srpska. 

Dodao je da je dobro razumeo situaciju, da vidi kakvo je raspoloženje među građanima, i da je svestan da ga, šta god da ih zamoli, neće poslušati, ali da je došao da razgovara sa njima.

Vučić je rekao da se plaši da u Prištini imamo nekog potpuno iracionalnog, a da u međunarodnoj zajednici ima zlonamernih koji iskreno žele sukobe na ovom prostoru.

Predsednik Srbije je rekao da bi voleo da sačuvamo mir, jer je to od presudnog značaja.

On je rekao Srbima da ne može da ih poziva da ulaze u sukobe sa bilo kim, da je razumeo njihovu odluku, iako bi voleo da su još malo razmislili i donosili je racionalnije.

– Vidim da je to vaš dogovor, uz vaše emocije. Samo ne mislim da je to u ovom trenutku najpametniji izbor. Šta god da se desi i kako god da se desi, Srbija će biti uz vas. Ovo nije pro forme, znaju oni šta to znači – poručio je predsednik Vučić.

Vučić je naglasio da neke zapadne sile požuruju Albance jer imaju želju da se sve uruši i destabilizuje.

– Cilj im je i destabilizacija Srbije – rekao je Vučić.

Vučić je istakao da sledi težak period i da će neke zapadne sile do proleća tražiti i ukidanje Republike Srpske.

– Sve će to pasti na pleća Srbije, kako god okrenete. A, na svemu će da rade najmoćnije zemlje sveta – rekao je Vučić.

3 COMMENTS

  1. IMAMO LI POMOĆ ?
    U slučaju rata sa Šiptarima,moramo imati na umu da bi se na nas sručili mnogi neprijatelji, kako iz komšiluka, tako i od NATO. Da li imamo pomoć od naše slovenske braće i drugih pravoslavnih zemalja? Kakva bi pomoć bila od naše nesvrstane braće, koje smo pre neki dan ugostiili? O tome prvo treba razmisliti… Ako je odgovor NE, koja bi druga varijanta bila? Naprimer, da li bi braća iz Crne Gore skočila u pomoć? Lično smatram da bi velike Rusije i Kina trebalo da se izjasne. Ako je i sve to NE, napustiti Kosovo, zatvoriti Šiptarima prolaz kroz Srbiju i čekati dalji razvoj događaja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here