Trebinje: Mafijaši ispijali za Tadićevu dušu

0

Predsednik Tadić posetio je Trebinje u ponedeljak, a ranije je bilo predviđeno da zajedno sa premijerom RS Miloradom Dodikom tokom popodneva prošeta gradskim ulicama i obrati se građanima na centralnom trgu. Međutim, ovaj deo posete je otkazan.

 

Otkazana šetnja gradom: Boris Tadić sa domaćinima u manastiru Tvrdoš

 

Prema nezvaničnim informacijama, crnogorski mafijaši stigli su u tri "ferarija" pred konobu "Mosko", koja se nalazi iznad Trebinja. Reč je o osvedočenim kriminalcima koji su na očigled ostalih gostiju govorili hvalospeve o Darku Šariću, Stanku Subotiću i Sretenu Jociću, zvanom Joca Amsterdam.

 

Prema rečima očevidaca, jedan od kriminalaca vređao je i pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića, a posle toga sva šestorica su digla čaše uvis i nazdravila: "Popijmo za dušu Tadića, on je sledeći!"

 

Šarićeva režija?

 

Poseta Tadića Trebinju prošla je bez problema. Ali, dok je Tadić bio u manastiru Tvrdoš, državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je da je Šarićev klan pripremao ubistvo Tadića i još nekolicine visokih državnih funkcionera!

 

Homen je, da podsetimo, rekao i da je Šarić planirao ubistvo tužioca Miljka Radisavljevića, ministarke Snežanu Malović, policajaca i njega samog.

Očevici kažu da su bahati Crnogorci otpevali nekoliko pesama Tome Zdravkovića, a onda je jedan od njih rekao: "Sinoć mi se javio Rođa Raičević! Biće po onoj ‘Čekaj me gore, u raju!’"

Drugi je na to dodao: "Svi će se oni uskoro sresti gore u raju, kod Kuma i Đinđića. Ajde još jednu za pokojnog Tadića!"

Potom su svi još jednom popili "za Tadićevu dušu".

Bez obzira na to da je možda reč o praznom kafanskom hvalisanju, policija RS nije želela da rizikuje. Zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Dragi Milošević potvrdio je da je šestorka iz Crne Gore u jako negativnom kontekstu spominjala Borisa Tadića.

– Iz njihovog razgovora moglo se naslutiti da planiraju neke aktivnosti protiv bezbednosti predsednika Srbije – izjavio je Milošević i dodao da su se bahati posetioci po izlasku iz konobe "Mosko" vratili u Crnu Goru, o čemu je MUP RS obavestio tamošnju policiju.

– Svi oni žive u Kotoru, trojicu smo već identifikovali, a uskoro ćemo i ostale. Policija RS ovaj slučaj shvata veoma ozbiljno i nadamo se da će naše crnogorske kolege celu stvar dovesti do kraja – zaključio je Milošević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here