V. Sekulić
Imamo ljubav, veru i nadu: Rabrenovići u poseti "Vestima"

Jedan od štićenika Humanitarnog mosta Milan Rabrenović (18), iz Priličkog Kiseljaka kod Ivanjice, oboleo od autizma, sprema se za još jedan put nade i srećniju budućnost, zahvaljujući Fondaciji Podrži život.

Njegovi roditelji, u to ime poželeli su da se svim dobrim ljudima zahvale za sve što su u proteklom periodu učinili za njihovog sina, a pre svega mu omogućili lečenje u inostranstvu bez koga bi Milan danas bio možda i u kolicima i dalje nosio pelene za odrasle, kao i u celokupno lošem zdravstvenom stanju.

– Uskoro idemo i na treću terapiju matičnim ćelijama u Beč. Svaki put je sve teže, teži je korak. Svaki put je ista misao, želja da ovaj put bude više napretka, da bude srećan i uživa u svom životu. Teško je gledati njegove vršnjake koji su već momci, izlaze, druže se, smeju se… Poželim da je i on sa njima. On u stvari nema drugare, nema nikoga osim nas. Svesni smo svega, ali nas boli. Zato želimo sve to da promenimo, onoliko koliko medicina može. Za sada napreduje, više od onoga koliko smo očekivali. I hod mu se popravlja. Idemo redovno na vežbe, trudimo se. Treća terapija bi trebalo da bude u martu, ako Bog da. Fondacija Podrži život nam je obećala pomoć za sam tretman koji košta 9.000 evra. Bez troškova puta, smeštaja, to moramo sami, što nije mala stavka – kazala je mama Danijela Rabrenović i dodala:

– Mi imamo najviše ljubavi, vere i nade. Nadam se da je ova treća sreća terapija i da za našeg Mikija dolaze lepši i srećniji dani. Ovom prilikom, želim da pozdravim sve ljude velikog srca, poželim srećne predstojeće praznike i zahvalim svima za svaku pomoć koja je upućena našem Mikiju. Mnogo lepih i srećnih trenutaka želimo celoj redakciji “Vesti” i saradnicima Humanitarnog mosta u predstojećim praznicima.

U nastavku razgovora s ovom požrtvovanom ženom, podelila je sa nama da su konstantno u potrazi za novim metodama koje bi njihovom Mikiju mogle pomoći.

– Da bi se pratio Mikijev napredak i stanje organizma, dodatno moramo da šaljemo rezultate u laboratoriju u Čikago, oni dalje u Sidnej kod nutricioniste koja čita rezultate i pravi odgovarajuće vitamine i minerale koji mu nedostaju. Kroz tu proceduru prošao je dečak Kris, za koga smo čuli, Slovenac koji je toliko napredovao da mnoge stvari zna da radi – čita, pliva, bavi se sportom, svira klavir. Nažalost, mi za sve te analize i praćenja nemamo novac. Iz razgovora sa njegovom majkom, shvatila sam da se autistima može pomoći, ali zahteva puno napora, strpljenja, novca – iskreno će Danijela.

Kontakt adresa

Plemeniti čitaoci “Vesti”, koji žele da pomognu Rabrenovićima da lakše podnesu troškove puta u Beč, mogu stupiti u kontakt sa njima na adresu: 32252 Prilički Kiseljak (kod Ivanjice) ili putem telefona na broj: 00381 69 197 51 03 i dogovoriti se oko načina slanja i dostave pomoći. Otvoren je račun i u Komercijalnoj banci na ime majke Danijele Rabrenović na broj: 205-9011007275271-04 (dinarski) i devizni RS35205903102482685162 SWIFT KOBBRSBG.