Tri kontejnera pomoći za nevoljnike

0

Detalj iz Kabramate
 

Na slanje paketa iz Australije malo ko se odlučuje, pre svega zbog izuzetno visokih troškova tranSPORTa. Stoga je uprava crkve odlučila da se iz njenih fondova utroši između 17.000 i 20.000 dolara, potrebnih za slanje kontejnera i kasnije njihovo dopremanje u tri grada – Valjevo, Bijeljinu i Banjaluku. Pored toga, vladikama SPC u ova tri grada iz Kabramate su poslali po 5.000 dolara kao pomoć narodu, a još 5.000 dolara upućeno je episkopu australijsko-novozelandskom Irineju, koji se nalazi u Srbiji, da i on razdeli ljudima u nevolji.

Ljudi iz celog Sidneja donosili su poslednjih nedelja poklon-pakete u crkvu u Kabramati. Pored Srba, dolazili su Grci, Rusi, kao i predstavnici ovdašnjih australijskih firmi, svi sa pruženom rukom pomoći narodu u Srbiji i Bosni. Crkva čuva detaljnu evidenciju o svim darodavcima i vrsti poklona.

Ogroman posao prikupljanja, sortiranja, čuvanja, pakovanja robe u kontejnere obavilo je 20 volontera.

Među njima su Rade i Rajka Radmanović, Marinko Miletić, Žiko Mijić, Milan Uzelac, Milica Šuša, Maja Krička sa prijateljicama Snežanom i Slađanom, protinica Stana Đurđević, Dragan Višić, Dragomir Ješić, Bogdan Jovanović, Momir i Dušanka Vukoman i svakako predsednik Mile Tanasković i celokupna uprava. U Kabramati su presrećni zbog ovakvog odziva na njihov poziv.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here