Pixabay.com

Ako pitate nutricioniste, ove tri namirnice trebalo bi da uvedete u svoju svakodnevnu ishranu, kako biste bili što zdraviji, a one će vam pomoći i u održavanju linije.

1. Zobena kaša

Bilo da je pravite sa mlekom ili vodom, ona je jeftina, a uz to je prilagodljiva baš svakom godišnjem dobu. Tako u nju možete staviti bilo koje voće, orašaste plodove, jogurt, med, grčki jogurt, čia, lanene ili semenke bundeve, maslac od kikirikija, komade tamne čokolade, bobičasto voće itd.

Ovaj doručak prepun je zdravih masti i proteina, zbog čega će biti puni energije, ali i siti do ručka. Mala tajna nutricionista podrazumeva i jaja, koje neki nutricionisti ubacuju za dodatni podsticaj proteina.

2. Tvrdo kuvana (domaća!) jaja

Ona su izvor niskokalorijskih visokokvalitetnih proteina, koji će vam takođe pružiti osećaj sitosti. Njih možete kombinovati u sklopu uravnoteženog doručka, ali i kao zdrave grickalice tokom radnog dana, kako ne biste posegnuli za nečim nezdravim.

3. Kefir

Kefir je prepun probiotika, zdravih kvasaca, vitamina, minerala i hranljivih sastojaka, a neki ga zovu i “magično mleko”. On tako čisti naše telo i sistem za varenje, eliminiše loše bakterije, štiti od gljivičnih i virusnih infekcija i poboljšava imunološki sistem, a dokazano poboljšava zdravlje kože i kose, što je svakako dodatna prednost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here