Tri nastavnice iz Srbije Majkrosft eksperti

0

 

Darina Poljak , Katarina Aleksić  i Ana Živković su prepoznate kao globalni lideri u upotrebi tehnologije za povećanje produktivnosti i transformaciju obrazovanja

Beograd, 19. novembar 2014. –

Među više stotina nastavnika iz stotinak zemalja celog sveta izabrane su nastavnice Osnovne škole „Mlada pokolenja” u Kovačici (Darina Poljak), OŠ „Branislav Nušić” u Beogradu (Katarina Aleksić)  i OŠ „Čegar“ u Nišu (Ana Živković).

Darina Poljak je ovim povodom rekla: „Prijem u članstvo MIE Expert programa sam doživela kao krunu svog dugogodišnjeg rada sa učenicima, kome sam se trudila dati svoj lični pečat. Ujedno jeste i veliki izazov i šansa da se još više posvetim poslu koji radim, da otkrijem neka nova kreativna rešenja, obogatim svoj rad novim iskustvima i produbim saradnju sa svojim kolegama i učenicima. Učenici 21. veka su znatiželjni, spremni na nova saznanja i vole da istražuju dok je nastavnik osoba koja treba da učeniku da podsticaj, početnu varnicu. Upravo zato su školama u Srbiji potrebni digitalno opismenjeni nastavnici, vešti u radu sa IKT, spremni za uvođenje inovacija u nastavu i razmenu iskustava sa kolegama širom sveta“.

O svom iskustvu i učešću u ovom programu Katarina Aleksić je navela: „Dugogodišnja podrška i saradnja sa Microsoft Srbija PIL programom omogućila mi je da profesionalno porastem u inovativnog nastavnika i postanem deo svetske porodice maštovitih i energičnih profesionalaca, sposobnih i spremnih da menjaju obrazovni svet“, dok je o svojim očekivanjima od učešća u programu rekla: „Učešće u MIE Expert programu doživljavam kao privilegiju i priliku da se odužim lokalnom programu promovisanjem svega onoga što sam, u okviru njega, naučila i sa svojim učenicima iskusila. Očekujem inspirativnu i izazovnu godinu prepunu iskustava koje ću rado podeliti sa brojnim kolegama“.

„Velika je čast biti u društvu 800 inovativnih nastavnika iz celog sveta i to je potvrda da, iako srpske škole nisu najsavremenije opremljene, kreativnim nastavnicima to ne predstavlja prepreku da svoje ideje kroz rad i entuzijazam sprovedu u delo“, rekla je Ana Živković i dodala „Životno učenje i spremnost da istražujemo, eksperimentišemo i inoviramo nastavni proces je imperativ ako želimo da budemo nastavnici 21.veka i omogućimo svojim učenicima da razviju veštine potrebne za uspeh u školovanju i karijeri“.

Svake godine Microsoft bira MIE eksperte kako bi oni postali deo ekskluzivne globalne zajednice koja utire put kolegama deljenjem ideja, pokušajima sa novim pristupom i učenjem jednih od drugih. Ove godine, Microsoft je odabrao više od 800 lidera na polju inovativnog učenja, koji poseduju tehnologiju i streme povećanju svojih dometa u nastavi.

„Microsoft inovativni edukatori eksperti predstavljaju inspirišuće primere kako pojedinci upotrebljavaju tehnologiju za povećanje produktivnosti njihovih đaka i razvoj veština neophodnih na radnom mestu“, rekao je ovim povodom Entoni Salsito (Anthony Salcito) potpredsednik ogranka Svetsko obrazovanje u kompaniji Microsoft. „Sa inovativnom upotrebom mobilne i cloud tehnologije, ovi nastavnici transformišu okruženje za učenje i pružaju personalizovanije obrazovanje đacima, omogućavajući im da urade i postignu više.“

MIE eksperti blisko sarađuju sa kompanijom Microsoft u predvođenju inovacija u edukaciji, izgradnji vaspitačkih sposobnosti za upotrebu tehnologije u poboljšanju procesa učenja kod studenata i deljenju njihovih iskustava kako tehnologija omogućava unapređenje u procesima podučavanja i učenja. Dodatno, oni treba da obuče i druge nastavnike i pomognu im obučavajući ih u edukativnim tehnologijama, kao i proizvodima i alatima kompanije Microsoft.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here