Nema mira u KK Partizan, posle poraza u Zadru stigla je još jedna neprijatna informacija za crno-bele.

Prema navodima Mozzartsporta, bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri, podneo je tužbu protiv kluba iz Humske kojom traži isplatu razlike u ugovoru.

Isti izvor navodi da je razlika nastala zbog različitog tumačenja preporuke Evrolige da se revidiraju primanja igrača i članova stručnog štaba u poslednja dva meseca prošle sezone pošto se zbog korone nisu igrale utakmice u Evroligi i Evrokupu.

Međutim, trener Bajerna je navodno tražio i naplatu kompletne aktuelne sezone u kojoj se nalazi na klupi minhenskog Bajerna.

Kako je reč o nezvaničnoj informaciji, ostaje pitanje po kom osnovu je Italijan izneo ovakav zahtev, ako ima potpisan ugovor sa Bajernom.

Da podsetimo, italijanski stručnjak je preuzeo Partizan u novembru 2018. godine. Tada je s njim došao i Vlado Šćepanović kao prvi asistent u stručnom štabu. U sezoni 2018/19 Partizan je s Trinkijerijem na klupi uzeo Kup Radivoja Koraća, a bio je i polufinalista Jadranske lige, odnosno finalista Superlige. Naredna, odnosno takmičarska 2019/20 imala je potencijal da bude istorijska. Partizan je imao obezbeđeno prvo mesto u Jadranskoj ligi, ali i prednost domaćeg terena u Evrokupu do kraja takmičenja, a u rukama i pehare za osvajače ABA Superkupa i Kupa Radivoja Koraća. Ali, onda se desila pandemija korona virusa i sezona je prekinuta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here