Tukle vršnjakinju sve dok nije izgubila svest

0

Tukle žrtvu dok nije izgubila svest (Foto: Ilustracija)
 

Do sukoba je došlo zbog dečka. Neki od učenika s kojima smo razgovarali kažu kako se tuča mogla očekivati jer su je nasilnice danima najavljivale, a nesretnoj su devojci pretile i putem društvenih mreža. Ipak, svi su ostali šokirani brutalnošću nasilnica.

 

– Jedna je učenica držala devojku za kosu, a ostale dve su je šmarale i tukle šakama i nogama. Posle jednog udarca zateturala je i u padu udarila glavom o kontejner i ostala ležati – govorili su neki od tridesetak učenika koji su promatrali obračun. Neki od njih su navodno pokušali razdvojiti sukobljene devojke, ali nisu uspjeli, a sve je, snimljeno i mobilnim. povređena devojka je u stanju šoka prevezena u slavonskobrodsku Opštu bolnicu i posle obrade otpuštena na kućnu negu. Ozlede, na sreću, nisu bile opasne po život.

 

S događajem su odmah upoznate sve nadležne institucije i ustanove, ali su o tome danima ćutale pod maskom zaštite identiteta maloletnih osoba.

 

– Čuo sam za događaj i mogu reći da sam zgrožen kućnim vaspitanjem onih koji su to učinili. Naravno da ćemo preduzeti odgovarajuće mere i sankcionisati odgovorne. Ne mogu vam konkretnije odgovoriti što će sada uslediti, ali sve je navedeno u pravilniku – rekao je direktor škole Josip Miklaušić.

 

U socijalnoj službi su potvrdili da znaju za slučaj. Dežurna socijalna radnica bila je prisutna na ispitivanju svedoka i devojaka koje su učestvovale u sukobu u policijskoj stanici. Direktorka Centra Slavica Nikšić kazala je kako je zgrožena hladnokrvnošću devojaka koje su tukle svoju vršnjakinju te pritom potencirala odgovornost roditelja, šire društvene zajednice, pa i škole u svemu tome.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here