pixabay.com

Turske vlasti na državnom nivou vode pregovore da se turistička sezona otvori u julu, saopšteno je iz Turističke organizacije Rusije.

Kako se navodi, ministar turizma Turske Mehmet Ersoj je tim povodom održao sastanak sa ministrom inostranih poslova Mehmutom Čavušogluom i gradonačelnikom Antalije Munirom Karaogluom.

– Turska je u pregovorima sa Rusijom, Velikom Britanijom i Nemačkom, zemljama odakle stiže najveći broj turista, o perspektivi njihovog povratka na turska letovališta – rekao je tom prilikom Ersoj.

– Očekujemo veliki broj turista iz tih zemalja – dodao je.

On je dodao i da se očekuje da će do jula sa Turskom već biti uspostavljen regularni avio saobraćaj, pre svega kada je reč o nacionalnim avio-kompanijama, a potom i čarteri.

Ersoj je, međutim, takođe rekao i da nije pametno donositi bilo kakve dugoročne prognoze budući da još uvek nije sasvim jasno kako će se situacija sa virusom korona odigravati.

– Situacija se menja svakodnevno, mnogo stvari je još uvek nejasno. Ne možemo da govorimo o potpunim ukidanjem ograničenja jer niko ne može da izda stopostotne garancije da je zdravstvena situacija bezopasna – zaključio je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here