Twitter/Ministarstvo odbrane Turske

Ministarstvo odbrane Turske objavilo je na Tviteru da je bataljon komandosa 65. mehanizovane pešadijske brigade raspoređen na Kosovu.

“Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa 65. mehanizovane pešadijske brigade se raspoređuje na Kosovo”, navelo je tursko ministarstvo.

Video možete pogledati OVDE.

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je juče da je na zahtev Komande združenih snaga NATO, određen bataljon specijalaca i da su počele pripreme za prebacivanje turskih vojnika u kasarnu “Sultan Murat” na Kosovu do 5. juna, prenela je agencija Anadolija.

Bataljon će biti stacioniran u kasarni u Prizrenu.

9 COMMENTS

  1. Zašto naša vlada
    Ne traže da se Rusi vrate gdje su i bili
    🇷🇺☦️🇷🇺
    Zašto nema sjednice bezbjednosti o krizi
    To naša vlada mora da zahtjeva
    Ima li ovdje Srba…
    🇷🇸☦️🇷🇸

  2. Pa dobro, Turci bar znaju da su 1455 na Kosovu i Metohiji živeli samo Srbi – oni poštuju istoriju. Ako Albanci žele da budu okupirani od strane Turske, a ne SAD-a, onda je to i nama ok. Srbi poštuju ljude islamske veroispovesti u Sandzaku i njihove dzamije, kao i što Turci poštuju Srbe i njihove svetinje. Meni ovo uopšte nije loša vest. Verovatno će iz NATO pakt Turcima prepustiti uticaj na Balkanu da bi prihvatili ulaz Švedske u NATO – onda preostaje da se dogovore Putin, Erdogan i Vučić…to mi se i ne čini tako loše. Samo će SAD biti na gubitku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here