Tutin: Ponovljeni izbori pokazaće pravo stanje

0

Predsednik Tutina: Šemsudin Kučević
 

"Ukoliko se glasanje održi fer i pošteno, to će raskrinkati izbornu krađu na ostalim mestima u Tutinu, pa zbog toga opštinska uprava pokušava da opstruira normalno izvođenje biračkog procesa tako što našoj listi ne dozvoljava da ima predstavnika u biračkom odboru", izjavio je Đerlek.

 

On je dodao i da je takav potez lokalne samouprave Tutina suprotan sporazumu o fer sprovođenju izbora, čiji je potpisnik i predsednik te opštine Šemsudin Kučević.

 

"Ukoliko se ne dozvoli našoj listi da ima predstavnike u biračkom odboru, legitimitet ovih izbora će biti manji nego što je to bio slučaj na prethodnim, na kojima smo od deset članova biračkog odbora imali bar dva, a sada nećemo imati niti jednog, što je nezabeleženo u istoriji demokratije", rekao je Đerlek.

 

On je pozdravio potez Republičke izborne komisije da ponovi izbore na dva biračka mesta u Tutinu, ali je izrazio žaljenje što glasanje nije ponovljeno na teritoriji cele opštine.

 

Na izborima za Bošnjačko nacionalno veće, održanim u nedelju, 26. oktobra, lista "Bošnjačko jedinstvo – Sulejman Ugljanin" osvojila je 19 mandata dok će lista "Za Bošnjake, Sandžak i muftiju" imati 16 većnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here