pixabay.com

Tviter je danas pokrenuo uslugu pretplate za osam dolara mesečno koja uključuje dobijanje plave kvačice koju su do sada imali verifikovani nalozi, u trenutku kada je novi vlasnik Ilon Mask počeo reviziju sistema verifikacije platforme.

Tviter je saopštio da korisnici koji se registruju sada mogu dobiti plavu kvačicu pored svojih imena, baš kao i poznate ličnosti, kompanije i političari koje već prate, preneo je AP.

Ova promena predstavlja kraj trenutnog Tviterovog sistema verifikacije, koji je bio pokrenut 2009. godine kako bi se sprečilo lažno predstavljanje naloga visokog profila kao što su nalozi poznatih ličnosti i političara.

Tviter je pre revizije sistema verifikacije imao oko 423.000 verifikovanih naloga, od kojih su mnogi bili nalozi novinara iz celog sveta koje je kompanija verifikovala bez obzira na to koliko pratilaca imaju.

Stručnjaci su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog narušavanja sistema verifikacije platforme koji je, iako nije bio savršen, pomagao 238 miliona korisnika Tvitera dnevno da utvrde da li su nalozi sa kojih dobijaju informacije autentični.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here