Kardiološki centar puls

U Beogradu je otvoren najmoderniji kardiološki centar u regionu, a otvaranju u naselju A-blok su prisustvovale i mnoge poznate ličnosti: Zvonimir Đukić – Đule, Nenad Okanović, Angelina, Marko Kon, Irina Vukotić, Žika Nikolić, ali i naši proslavljeni sportisti Ana Bjelica, Milan Aleksić, Vuk Milojević, Dušan Korolija i drugi.

Među prvim pacijentima bili su i pripadnici Vatrogasnog društva “Matica” iz Zemuna, kojima su stručnjaci kardiološkog centra uradili totalni pregled srca i CT skener pluća. Vatrogasci su svakodnevno izloženi stresnim i rizičnim situacijama, a u prethodnom periodu su pokazali svoje herojsko srce gaseći požare u zemlji i regionu, tako da oni na prvom mestu zaslužuju profesionalnu medicinsku negu kakvu im može pružiti samo stručan tim novootvorenog kardiološkog centra.

Takođe, Kardiološki centar Puls brine o zdravlju naših nacionalnih heroja vaterpolista, a Vaterpolo savez Srbije je u znak zahvalnosti poklonio loptu sa potpisima naših šampiona.

Novi kardiološki centar je rezultat srpsko-holandske saradnje uz partnerstvo sa američkim Medtronicom i jedinstveni je primer kako se na najbolji način kombinuje znanje domaćih stručnjaka i jedne od najrazvijenijih službi za kardiološko lečenje u svetu Kardiološkog centra Holandija.

 

Povodom otvaranja novog kardiološkog centra u Beograd je došao i poznati holandski kardiolog dr Igor Tulevski, koji je izrazio svoje zadovoljstvo saradnjom sa srpskim kolegama.

“Beograd i region su dobili moderan kardiološki centar gde je pacijent u centru dešavanja, gde nema liste čekanja, a brza dijagnostika i lečenje su prioritet posebno kod akutnih kardioloških stanja, kada gubitak vremena može da znači i gubitak života”, izjavio je dr Tulevski i dodao: “Dok traje pandemija koronavirusa posebno je važno da sve osobe, bez obzira na godine i pol, koje su preležale virus, nakon oporavka urade totalni pregled srca. Virus Covid-19 ne utiče pogubno samo na pluća, već i na srce izazivajući zapaljenje srčanog mišića koje izaziva hroničnu slabost srca i treći je najčešći uzročnik smrti kod dece i mladih.”

Otvaranjem novog kardiološkog centra stvoreni su svi uslovi da brzo i lako proverite vaše zdravstveno stanje i zato dođite na mesto gde vas srce vodi.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime